Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Adana'da festival coşkusu, Adana'da karnaval, Adana'da Portakal Çiçeği karnavalı

        Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı etkinlikleri kapsamında, binlerce kişinin katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleşti. Renkli görüntülere sahne olan kortej yürüyüşünün ardından ünlü Rock sanatçısı Gökçe, karnavala katılanlara müzik ziyafeti yaşattı.

        Portakal Çiçeği Karnavalı etkinlikleri kapsamında, binlerce kişinin katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleşti. Gazipaşa Bulvarı üzerinde toplanan binlerce kişi, animatör ve dansçılar eşliğinde Atatürk Caddesi ve Ziyapaşa Bulvarı üzerinde yürüyerek Uğur Mumcu Meydanı'nda toplandı.

        Başka bir grup ise motorsiklet, klasik ve modifiyeli otomobilleriyle korteje eşlik etti. Kortej yürüyüşüne çeşitli sivil toplum kuruluşları ve taraftar grupları katılırken, animatörlerin yaptığı gösteriler çevredeki vatandaşlardan alkış aldı. Kortej yürüyüşüne katılamayan bazı Adanalılar ise balkonlarına çıkıp alkışlayarak karnaval heyecanına ortak oldu.

        Uğur Mumcu Meydanı'nda kurulan platformda konuşma yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, portakal çiçeğinin Çukurova'nın ekmek kapısı sembolü olduğuna dikkat çekerek "Portakal Çiçeği Karnavalı Adanalıları kendi portakallarını tüketme noktasında bir nebze olsa uyarmalıdır. Bugün öğlen Kozan'a gittim geldim. Yolda hala narenciye bahçelerinde portakal hasadı yapılıyor ve portakal dünyanın en ucuz meyvesi. Ne yazık ki marketlerde müşterisini iyi bulamazken, kafelerde 5 liradan fiyat bulurken, halde 25 kuruş. Bu karnaval inşallah portakal tüketimine de Adana'da bir mesaj verir" diye konuştu.

        Vali Hüseyin Avni Coş ise, Adana'nın kültür ve sanatın başkenti olması için katkı koyan herkese teşekkür edip, iyi dileklerde bulundu. Karnavalın fikir babası Ali Haydar Bozkurt da, karnavalın seneye yineleneceğini belirterek "Adanalılar, bir araya gelince ne güzel oluyorsunuz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Vali Hüseyin Avni Coş'un gonga vurmasıyla karnaval resmen başladı. Adanalı sanatçılara plaket verildi, toplu fotoğraf çektirildi. Bu sırada plaket alan Erol Büyükburç, binlerce kişinin eşliğinde "Aman Adanalı" şarkısını söyledi.

        Ünlü rock sanatçısı Gökçe de karnaval kapsamında Uğur Mumcu Meydanı'ndaki kalabalığa heyecanlı bir müzik ziyafeti yaşattı. "Oh olsun" parçasıyla sahneye çıkan Gökçe, seslendirdiği hareketli şarkılarla, karnavala renk kattı.

        2. Portakal Çiçeği Karnavalı etkinlikleri ve heyecanı, Şinasi Efendi Caddesi'nde devam ediyor.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ