Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Şehrin merkezinde lezzet turu , Helin Avşar, Ferdi Özbeğen, Lares Park Otel

        Helin AVŞAR/ HT PAZAR

        Bu hafta şehrin merkezine Taksim’e uzanmaya ne dersiniz? Benim semtteki gözde mekânlarımdan biri; adı rahmetli Ferdi Özbeğen’le özdeşleşen Lares Park Otel’in giriş katındaki Portofino Stage Restaurant’tır. Mekâna gidip geçen yıl kaybettiğimiz sanatçının piyanosunun hâlâ orada durduğunu görünce gözlerim doldu... Bütün çekim boyunca da büyük sanatçının insanın içine işleyen sesi bize eşlik etti. Lares Park Otel, Taksim’in en hareketli noktalarından birinde yer alıyor. Yerli ve yabancı turistlerin ağırlandığı otelle ilgili sorularımı Halkla İlişkiler Müdürü Nevzat Ateş yanıtladı...

        Taksim’in göbeğinde şehrin en hareketli noktalarından birinde otel hizmeti veriyorsunuz, işiniz hayli zor olsa gerek... 15 yıldır Taksim’de yerli ve yabancı turiste hizmet veriyoruz. İstanbul’da farklı kategorilerde ve farklı büyüklüklerde çok sayıda otel var, her otelin de kendine göre belirlediği bir yönetim tarzı var. Bizim temel ilkemiz, misafirlerimizi memnun etmek...

        Hizmet sektöründe en önemli konu misafir memnuniyeti değil mi? Bizim prensibimiz empati kurabilmek! Otel yönetimi olarak sunduğumuz hizmetleri ve kaliteyi belirlerken her zaman misafirin bakış açısıyla hareket etmeye çalışıyoruz. İş ya da tatil için kendimiz seyahat boyunca konaklama yapacağımız otelden ne gibi hizmetler bekliyorsak, o yönde hareket etmeye gayret ediyoruz...

        Otelinizin içinde yer alan Portofino Stage Restaurant, benim İstanbul’daki efsane adreslerimden biridir. Burası benim için Ferdi Özbeğen’le özdeşleşmiş bir yer... Siz restoranı öne çıkarmak için ne tür çalışmalar yapıyorsunuz? Otelde en iddialı olduğumuz mekân Portofino Stage Restaurant. Bu iddiamızın en temel sebeplerinden biri genel müdürümüz Özdemir Erkan’ın yiyecek içecek konusundaki geniş vizyonu. Mönülerin içeriğinden sunumuna, kullanılan malzemelerden personel eğitimine her konuyla kendisi ilgileniyor. Mesela son 6 aydır Portofino Stage Restaurant’ın servis ekibi, dönüşümlü olarak İtalya’ya gidip geliyor. Santha Margherita Bölgesi’nde bulunan oldukça keyifli ve popüler otellerden biriyle anlaşarak bu imkânı yarattık. Ekibimiz sahip olduğu deneyimleri yurtdışında da geliştirmek, her zaman en iyi hizmeti sunabilmek adına eğitime gidip bir süre orada çalışıyor. Bunun ne kadar faydalı olduğunu restoranımıza gelen misafirlerin memnuniyetinden de anlayabiliyoruz, bu da son derece sevindirici bizler için.

        Eskiden otel restoranlarına gidilmez gibi bir algı vardı... Bu durum şimdilerde değişti mi? Rekabet arttıkça, açılan mekânların bu algıyı yok ettiğini gözlemleyebiliyoruz. Otelimizin ana restoranının da, Portofino Stage’in de misyonlardan biri bu. Portofino Stage Restaurant’ta otelde kalan misafirlerimiz de yemek yiyebiliyor ancak daha çok, giriş katında yer alan alacarte hizmet veren bir mekân olarak konumlanıyoruz... Portofino Stage’in bir diğer özelliği ise; sezon içerisinde düzenlenen özel hafta sonu programları. Bu programlara ilk kez rahmetli büyük usta Ferdi Özbeğen ile başladık. Kendisi uzun yıllar burada sahne aldı. Özbeğen dışında Eda-Metin Özülkü, Muazzez Abacı, Hüsnü Şenlendirici gibi birçok ünlü isimle de keyifli programlar yaptık. Yaz sezonu için sürpriz isimlerle eğlenceli geceler düzenlemeyi düşünüyoruz.

        Portofino usulü kadayıflı tavuk

        Malzemeler

        ■ 30 gr çiğ kadayıf

        ■ 100 gr tavuk göğüs

        ■ 100 gr kaşık sebze (kabak, patlıcan, havuç, kırmızı biber, taze fesleğen)

        ■ 30 gr mozarella peyniri Portofino usulü kadayıflı tavuk

        ■ 3 gr tuz

        ■ 2 gr karabiber

        ■ 1 gr kekik

        ■ 2 gr kırmızı toz biber

        ■ 15 gr sweet chilli sos

        ■ 15 gr pesto sos

        ■ 20 gr Akdeniz yeşilliği

        ■ 60 ml süt

        ■ 30 gr tereyağı

        ■ 15 ml krema

        ■ 100 gr patates

        ■ 10 ml zeytinyağı

        ■ 60 gr çiçek yağı

        Hazırlanışı: Çiğ kadayıfı tezgâha serdiğiniz streç filmin üzerine serpiştirin. Kadayıfların üzerine ince dövülmüş tavuk bonfileyi koyun. Izgarada pişirdiğiniz sebzeleri jülyen doğrayıp baharatlarla tatlandırdıktan sonra tavukların üstüne yerleştirin. Son olarak peynir ilave edip rulo şeklinde sarın, yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletin. Patatesleri haşladıktan daha sonra süt, tereyağı ve krema ekleyin, çırpma teliyle ezip püre haline getirin. Kızgın yağda kızarttığınız kadayıflı tavukları, patates püresi, Akdeniz yeşilikleri, sweet chilli ve pesto sosla servis edin.

        Soğuk cheesecake

        Malzemeler

        ■ 50 gr mascorpone peyniri

        ■ 25 gr şeker

        ■ 1 adet yumurta

        ■ 1 gr vanilya

        ■ 25 gr labne peynir

        ■ 4 gr toz tarçın

        ■ 4 gr jelatin

        ■ 40 gr burçak bisküvi

        ■ 40 gr tereyağı

        ■ 10 gr pudra şekeri

        ■ 25 gr pastacı kreması

        ■ 10 gr çubuk çikolata

        Hazırlanışı

        Tereyağı ve bisküvileri ezip karıştırın. Mascorpone ve labne peynirini çırpıp kabartın. Tarçın ve şeker ekleyin. Kalıpta şekil verdikten sonra soğuk servis edin.

        Körpe ıspanak salatası

        Malzemeler

        ■ 80 gr körpe ıspanak

        ■ 20 gr kurutulmuş domates

        ■ 15 gr dilimlenmiş siyah zeytin

        ■ 15 gr dilimlenmiş yeşil zeytin

        ■ 20 gr kornişon turşu

        ■ 15 gr krotan ekmek

        ■ 40 gr portakal fileto

        ■ 30 gr çeri domates

        ■ 80 gr tavuk fileto

        ■ 10 ml zeytinyağı

        ■ Yarım fincan portakal sos

        ■ 15 gr kırmızı kapya biber

        ■ 2 gr tuz

        ■ 2 gr karabiber

        Hazırlanışı

        Ispanakları doğrayın, tüm malzemeyi karıştırın, üzerine zeyinyağı ve portakal sosu ilave edin. Önceden marine ettiğiniz, tuz ve karabiberle tatlandırğınız tavukgöğsünü ızgarada pişirip salatanın üstüne yerleştirdikten sonra servis edin...

        Kadının güzelliğini destekleyen tasarımlar

        Melih Yazgan, benim tarzını ve haute couture tasarımlarını en sevdiğim modacılardan biri. Uzun yıllardır ablamı giydiriyor. Taksim’i keşfe çıkarken bana arkadaşlık etmesini istedim, o da beni kırmadı. Lares Park Otel’de onun kıyafetleriyle çok güzel bir çekim yaptık, yaz için tüyoları almayı da ihmal etmedim tabii...

        tasarımcı olarak markanı nasıl tanımlarsın? Hatları öne çıkaran, kadının önüne geçmeyen, güzelliğini destekleyen tasarımlar yapıyorum. Özellikle haute couture çalışırken kişinin özelliklerini öne çıkarmaya çalışıyorum.

        Birçok celebrity ile çalışıyorsun ünlüleri giydirmek zor mu? Ünlüleri giydirmek herkes kadar zor aslında. Onlar da her kadın gibi güzel ve özel görünmek istiyor.

        Uzun zamandır Hülya avşar’la çalışıyorsun. tarzını nasıl tanımlarsın? Siyah beyaz gibi renkler çok yakışır, dekolteyi en güzel taşıyan kadınlardan biri bence. Özellikle sırt dekoltesi. Sahne elbiselerinde bu görülebilir.

        Ölçek olarak dünyayı aldığında türk kadınlarının tarzını nasıl yorumluyorsun? Türk kadınlarının en önemli kusuru stil sahibi olmamaları... Ama dünya ölçek alındığında ülkeler arasında çok da ayrım olmadığını düşünüyorum. Her şey o kadar hızla yayılıyor ki, bir anda paylaşılıyor. Türk kadınları da moda dünyasını yakından takip ediyor.

        Bir kadının gardırobunda mutlaka bulunması gereken parçalar hangileri? Her kadının gardırobunda en az bir siyah elbise, bir beyaz gömlek, bir de üstüne oturan takım elbise bulunmalı...

        İnternet üzerinden alışveriş hakkında ne düşünüyorsun? Çalışan kadınlar için nefis bir mecra. Türkiye’de e-store satışını başlatan ilk tasarımcılardan biriyim. İleride bu alanda işlerin daha da gelişeceğine inanıyorum.

        ‘Pastel renkler çoğunlukta’

        2014 yaz düğünleri ve mezuniyet törenleri için ne tür tasarımlar hazırladın? Pastel renkler çoğunlukta. Tül ve dantel kullandım. Mezuniyet töreni için abartıdan uzak modelleri öneriyorum.

        Biraz da yeni beach koleksiyonundan bahsedelim. Bu yaz yeniliklerden biri özel dikimler. Kendi koleksiyonum dışında senin markan hell_in için hazırladığım bir beach wear koleksiyonu var biliyorsun.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ