Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'da hafriyat terörü

        ESRA BOĞAZLIYAN / GAZETE HABERTÜRK

        Geçen hafta, ‘Kamyonların sabah trafiğinde ne işi var?’ başlıklı bir haber okumuştunuz bu sütunlarda... 06.00- 10.00 ila 16.00-20.00 saatleri arasında trafiğe çıkmaları yasak olmasına rağmen koca koca kamyonların kentin en yoğun, en kritik noktalarında yasak saat diliminde cirit attıklarını gösteriyordu o haber... Sabah saat 09.00 civarında, TEM bağlantı yolu Nurtepe mevkiinden geçen bir okuyucumuzun çekip bize ulaştırdığı fotoğraflar inanılır gibi değildi. Birbiri ardına sıralanan sarı hafriyat kamyonları, zaten yoğun olan sabah trafiğini iyiden iyiye içinden çıkılmaz bir hale getirmişti.

        İşte o haberin ardından kentin her köşesinden kamyon şikâyetleri yağıyor tabiri caizse... Günün her saatinde yollara çıkan, sokak aralarına dalan, branda takmayan hafriyat kamyonlarıyla ilgili isyan mesajları geliyor. Kamyon terörünün zıvanadan çıktığını ortaya koyan bu mesajları, emniyet yetkililerinin dikkatine önemle sunuyorum...

        SABAHA KADAR GÜRÜLTÜ

        “Kadıköy Eğitim Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi var. Bu projede çalışan kamyonlar, dehşet saçıyor. Sabaha kadar sokak aralarından kamyonlar geçiyor, üstelik kontrolsüz bir şekilde. Bir bakıyorsunuz sabahın köründe ya da gecenin bir yarısı, ortalığı titreterek geçiyorlar. Kamyonlar hayatımızı kâbusa çevirdi. Çoluk çocuğun risk altında kalmasına mı yanalım, gürültüye patırtıya mı... Kamyonların 24 saat sokak aralarında dolaşmasına neden müdahale edilmez? İlle de burada bir facia yaşanması mı gerekiyor?”

        HANİ NEREDE BRANDA?

        “E-5 Kartal-Bostancı yönünde sarı hafriyat kamyonları branda takılmamış bir şekilde ilerliyor. Üstelik İBB’ye ait olan bu kamyonlar taşıdıkları kumu, toprağı yola, araçların üstüne savuruyor. Hatta yola taş parçaları yağıyor. Bu kamyonları hafriyat döküm alanlarından çıkarken kimse denetlemez mi? Hadi orada kontrol yapılmadı. Trafikte kilometrelerce bu şekilde ilerliyorlar. Trafik ekipleri bu manzarayı hiç mi görmez? Bu kontrolsüzlük kabul edilir gibi değil.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ