Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Maltepe'de sokak arası çöp park!

        ESRA BOĞAZLIYAN / GAZETE HABERTÜRK

        Dün, Küçükçekmece Fatih Mahallesi sakinlerinin çöp kamyonlarıyla ilgili şikâyetlerini yansıtmıştım. Gecenin bir yarısı çöp toplayan kamyonların yaydığı gürültüden patırtıdan rahatsız olan, uyku nedir bilmeyen çevre sakinleri, “Yeter artık” diye feryat ediyordu.

        Bu haberin ardından Maltepe’den “O da bir şey mi? Siz bir de burayı görün. Burada apartmanların burnu” mesajları geldi. Bu mesajların ardından da Ajans Habertürk muhabiri Eray Erollu, soluğu Maltepe Aydınevler Fener Sokak’ta aldı.

        Sahiden de tam da söylendiği gibi, mahallenin orta yerinde, binaların hemen yanı başında çöp kamyonu parkı vardı. Koca koca çöp kamyonlarının biri gidiyor, diğeri geliyor, temizlikleri de burada yapılıyordu. Tabii bu durum, hiç bitmeyen bir hengâmeyi de beraberinde getiriyordu. Görüntü ve gürültü kirliliği, kötü koku ve trafik kaosu...

        Yani vatandaşın yaşam kalitesini düşürecek, sinir harbi yaşatacak ne varsa burada mevcut. Zaten mahalleli de bu keşmekeşe artık sinirlerinin dayanamadığını anlattı: “7/24 çalışan bu çöp kamyonu parkının yarattığı sorunların hangi birini anlatalım şaşırdık kaldık. Onlarca çöp kamyonunun sesi zaten yeterince sinir bozucu. Bunun yanında bir de kamyonlara mazot yüklemek için tanklar geliyor. Sabahın köründe ya da gece yarısı hiç fark etmiyor. Öyle bir gürültü var ki camlar titriyor. Bir de çöp kamyonlarının yıkanmasının yarattığı kötü koku var ki tahammülü imkânsız. Yaz geliyor, kâbusumuz katlanacak. Yaz boyunca keskin çöp kokusu yüzünden pencere açamıyoruz. Çöp kamyonu parkının bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Belediye bu konuda en kısa zamanda adım atmazsa yasal haklarımızı kullanacağız.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ