Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam tatil, otel, kütüphane, kitap, alim olmak, kitap okumak, dinlenmek, tatil mekanları, tatil fırsatları
        1

        The Library Hotel: New York'ta bulunan 10 katlı Library Hotel'in her bir katı kütüphanecilik sistemine göre tasarlanmakla kalmıyor, her bir odanın ayrı ismi ve o isme uygun kendi kütüphanesi bulunuyor. Aşk odasında aşk kitapları, Masal odasında masal kitapları okuyarak edebi bir tatil geçirebilirsiniz.

        2

        Sandton Kura Hulanda Lodge & Beach Club: Karayipler, şüphesiz pek çok insanın rüyalarını süsleyen tatil merkezlerinden biri... Dünyanın en ünlü romanlarından Robinson Crusoe'nun sayfaları ise Kura Hulanda adasında bulunan bu kütüphanede adeta gerçeğe dönüyor. Palmiye yaprakları arasından tahta merdivenle indiğiniz bungalovda sayfalar arasında bambaşka diyarlara seyahat edebilirsiniz.

        3

        The Library: Tayland'da bulunan bu otelde kalmayı tercih edenler, sabah havuzda yüzdükten hemen sonra, kütüphaneye geçebilir, ruhsal detokslarına minimalist dekorasyona sahip bu mekanda huzur içinde devam edebilir.

        4

        The Royal Livingstone Hotel: Zambiya'da bulunan ultra lüks bu oteldeki havuz kenarı ayak masajı sizi rahatlatmadıysa, kendinizi kütüphaneye atabilir, değerli taşlardan yapılmış satranç setiyle vakit geçirebilir ya da altın ciltli kitapların da arasında olduğu kütüphaneye göz atabilirsiniz - tabii yanı başınızda buşunan Niyagara Şelalesi dikkatinizi dağıtmazsa -

        5

        Taj Falaknuma Palace: Yastık menüsünün dahi bulunduğu ultra lüks Taj Falaknuma'nın kütüphanesinde, yenilenmiş Kuran koleksiyonu dahil okunacak çok kitap var... Hindistan'da bulunan otel, ihtişamıyla göz kamaştırıyor.

        6

        JW Marriott Cusco: Peru'da bulunan bu otelin tarihi atmosferi, elini kitaba sürmeyenleri bile okumaya davet ediyor. Tarihi bir manastır olan mekanın İnkalardan kalan tarihi koridorlarından geçerek ulaştığınız kütüphanede sizi dev mumlar ve mistik bir hava bekliyor.

        7

        Gladstone's Library: İngiltere'de 26 antik odası olan bu otelin sahipleri mekanı 'konaklanabilir kütüphane' olarak tanımlamakta pek de haksız sayılmaz. Şömine, kristal avizeler ve ahşap oymaların arasında yüzbinlerce kitabın yer aldığı otelde okumak yerine uyumayı kim tercih eder ki!

        8

        Casa Palopo: Guatemala'da bulunan Casa Palopo'nun 7 lüks villası bir yana, etnik kumaşlarla bezeli koltukların üzerinde, Guatemala'nın sahil şeridini ayaklarınızın altına seren kütüphanesi diğer yana! Otel, okumayı seven doğa aşıkları için adate biçilmiş kaftan.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ