Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Emniyet ‘vale terörü’ne el koydu

        ESRA BOĞAZLIYAN / HT GAZETE

        İstanbul trafiğinde büyük sıkıntı yaratan ‘vale’lerle ilgili şikâyetleri, yıllardır bu köşeden duyuruyorum. Kentin en yoğun bölgelerindeki işletmelerin valelerinin, araçları yol kenarlarına, kaldırımlara park ettiğini, vatandaşa kaba davranan valelerin zapturapt altına alınması gerektiğini yazıp çiziyorum. Ancak valelere düzen getirilmesiyle ilgili bunca zamandır ciddi bir adım atılmadı ne yazık ki...Geçtiğimiz günlerde de bu işin ne vahim bir boyuta ulaştığı gözler önüne serildi.

        İHBAR YAĞIYOR

        Malumunuz Ece Sükan-Ümit Benan çifti, Bebek’te ‘vale terörü’ne maruz kaldı, sokak ortasında darp edildi. Kamuoyuna yansıyan görüntülerle İstanbul gündeminin ilk sırasına oturdu vale şiddeti. Bu olayın ardından İstanbullulardan bu konuda gelen şikâyetler de hayli arttı. Benzer olaylarla karşılaşan vatandaşlardan isyan sesleri yükselmeye başladı. Peki bu vale terörüne karşı İstanbul Emniyeti ne yaptı, nasıl bir çalışma yürüttü ve yürütüyor? İşte bu soruların yanıtı, Ajans Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberinde var.

        Emniyetin, Ece Sükan-Ümit Benan çiftinin kavgasından 6 ay önce gelen şikâyetler üzerine operasyon yaptığı belirlendi. 6 ay önce düzenlenen operasyonlarda 47 kişinin gözaltına alındığı ve 4 kişinin tutuklandığı ortaya çıktı. Vale ile yaşanan kavganın ardından ilçe polisine 21 ihbar geldiği belirlendi. Ekipler 21 kişinin ifadesini aldı. Son 6 ayda yapılan çalışmalarda da 171 kişinin ifadesine başvuruldu.

        Yetkililer olayla ilgili çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyledi. Gözaltına alınan valeler hakkında “haksız kazanç” suçlamasıyla işlem yapıldı. İstanbul Emniyeti bu konuda ilginç bir çalışma da başlattı. İlçelerden gelen şikâyetler değerlendirilerek o bölgenin haritası mercek altına alınıyor. Çıkarılan haritaya göre en çok şikâyetler Beşiktaş ve Beyoğlu’ndan geliyor. Özelikle eğlence merkezlerinin yer aldığı Kuruçeşme, Bebek, Etiler, Şişhane, Kumkapı ve Aksaray gibi noktalar başı çekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ