Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Levent Özçelik, volvo ocean race, Devler liginde bir Türk

        Levent ÖZÇELİK / HT CUMARTESİ

        Bu hafta Southampton kıyılarına uzanıyoruz. Gazetelerde küçük bir haber dikkatimi çekmişti birkaç hafta önce. Volvo Ocean Race (Volvo Okyanus Yarışı) yani bilinen en zorlu yelkenli yarışında bir Türk takımı yarışacaktı. Altını özellikle çiziyorum, Türk takımı bir yarış teknesinin sponsoru değil, takımın sahibiydi. Yarıştan biraz bahsetmek gerekirse...

        Alicante Limanı’nda başlayan yarış, yaklaşık 9 aylık bir yolculuk sonrasında İsveç’in Göteborg Limanı’nda sona erecek. Yarış süresince takımlar, 40 bin deniz mili boyunca 20 metrelik dalgalar, eksi 40 derecelere varan soğuk hava, buzullar, kuvvetli yağış ve rüzgârın yanı sıra, aşırı sıcak gibi zor şartlarla mücadele ediyor. 2 yıl önceki yarışın başında, Abu Dabi etabında teknelere binip yarışçılarla konuşmuştuk. Dinlediklerimiz ve izlediklerimizle neden “Dünyanın en zorlu yarışı” denildiğini anlamıştık. “Niye bir Türk markası en azından sponsor olarak yok” diye de içerlemiştik. Öyle ya lafa gelince 3 tarafımız deniz, tarihimizde anlı şanlı kaptan-ı deryalar, Barbaros Hayrettin Paşa gibi isimler var. Uzatmayalım, kardiyoloji alanında uzmanlara yeni nesil sağlık teknolojileri sunan Alvimedica şirketi, kendi takımını kurmuş! 4 Ekim’deki yarışta yelken basacak. Alvimedica’nın yarışacak olan teknesini görmek üzere İngiltere’nin Southampton şehrine gittik. Green Marine tersanesinde içini gezdiğimiz teknenin nasıl yapıldığını dinledik. Sporcularla tanıştık.

        ALVIMEDICA TAKIMININ FANTASTİK HİKÂYESİ...

        Alvimedica 2007 yılında kurulan bir şirket. Çalışanları için bir yelken takımı oluşturmuş ve takım, katıldığı yarışmalarda başarı elde edince gözünü daha yükseğe dikmiş. Ve şimdi 1.5 milyar kişinin takip ettiği devler ligi Volvo Ocean Race’te kendi takımıyla yarışıyor. Şirket CEO’su Dr. Cem Bozkurt, “Hem hedeflerimiz hem de şirket karakterimizle örtüşen bir platform olduğu için Volvo Ocean Race’teyiz. Teknoloji ve yenilikçiliğe önem veren, genç, azimli, cesur ve dikkatli markayız. Volvo Ocean Race’in ruhunda olduğu gibi, hedeflerimizi hep en yüksekte tutuyor, zorluklardan yılmıyor ve bunu güçlü bir takım oyunuyla başarıyoruz” diyor. Team Alvimedica, Mark Towill (25) ve Charlie Enright (29) ile Volvo Ocean Race’in en genç yelken takımına sahip olacak. Takımın yöneticiliğini ise daha önce America’s Cup’ta yarışan Oracle takımının CEO’su Bill Erkelens yapacak. Volvo Ocean 65 Alvimedica’nın Southampten’da düzenlenen törenle suya inen yelkenlisi, yarışma komitesince bu sene alınan bir karar gereği tek tip olacak. Volvo Ocean 65 adı verilen tekneler, ABD’deki Farr Yacht Design’da tasarlandı. Üretim aşamasında 120’den fazla kişi, toplam 36 bin saat çalıştı. Volvo Ocean 65’lerin özel tasarımı sayesinde tekneden daha fazla görüntü alınabilecek ve internet üzerinden yarış daha rahat takip edilebilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ