Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'a bir bisiklet yolu daha, Florya-Yeşilköy arası bisiklet yolu açılıyor

        İSPARK, ulaşıma alternatif akıllı bisiklet yollarını hayata geçiriyor. Kadıköy- Kartal arasında on istasyonla hizmet veren projeye yeni akıllı bisiklet güzergâhları ekleniyor. İSPARK, Florya-Yeşilköy arası 6 kilometrelik alanda akıllı bisiklet kiralama projesini de tamamladı.

        İstanbullular önümüzdeki haftadan itibaren Florya- Yeşilköy arası pedal çevirebilecekler. Florya- Yeşilköy güzergâhında hayatta geçirilecek projede 5 istasyon bulunacak. 100 bisikletle hizmet verilecek uygulama kapsamında hasar gören bisikletlerin tamir edilebildiği bakım onarım kademesi ile daha kaliteli ve etkin hizmet verebilmek için müşteri hizmetleri noktası da bulunacak. Ekipman ve diğer teknik uygulamaları tamamlanan proje haftaya İstanbullularla buluşacak. Bu arada, Kadıköy- Kartal arasındaki 10 istasyonda 100 bisikletle geçen yıl mayıs ayında başlatılan uygulama İstanbullular tarafından yoğun ilgi görürken, kiralanan bisiklet sayısı 50 bine ulaştı. İSPARK, kredi kartıyla kiralanabilen bisikletlerin abone kartla da kullanılabilmesi için çalışmalarını tamamladı.

        İstanbullular artık kredi kartı ve abone kartla 1 saati 2 TL, 2 saati 3 TL günlük 25 TL ücret ödeyerek haftanın her günü 07.00 ile 24.00 arasında bisikletleri kullanabiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ