Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler Aile danışmanları sadece aile değil,komşu ilişkilerini de düzeltecek

        Deniz ÇİÇEK / ANKARA

        Aile Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu ile birlikte boşanmaları önleyen aile danışmanlarının standardını belirledi. Aile danışmanı, ailelerle yaptığı görüşmeleri gizli tutacak, ailede psikiyatrik, adli ya da tıbbi yardım gerektiren durum varsa, ilgili birimlere yönlendirecek.

        Aile sorunlarıyla bağlantılı olarak sosyal çevreyle de sorunlar yaşanıyorsa, komşu, mahalle, akrabalar, okul ve işle ilgili ilişkileri düzenlemeye yardımcı olacak. Danışman, ailede oluşan intihar ve şiddet gibi riskli durumlara da müdahale edecek. Aile danışmanı şunları yapacak:

        GİZLİLİK: Çiftlerle yapılan görüşmelerin gizliliği sağlanacak. Aynı zamanda hizmet alan çiftlerin de gizlilik ve güvenliği sağlanacak. Danışman, rehberlik hizmeti vermeden önce de çiftlerle sözleşme imzalayacak. Çiftlerin sorunlarını çözerken, ailenin içinde yaşadığı sosyokültürel çevrenin özelliklerine bakacak. Ailenin birbiriyle nasıl iletişim kurduğunu gözlemleyecek.

        KOMŞU: Aile danışmanı, varsa çiftler hakkındaki sağlık raporu ve adli dokümanları da inceleyecek. Gerekli görmesi halinde, danışmanlık hizmeti dışında psikiyatrik, adli ya da tıbbi yardım talep edecek. Ailenin sosyal çevresiyle de sorunlarını çözmesini sağlayacak. Okul, iş, aile çevresi, komşu ve mahalleyle yaşanan sorunlarla baş etmeyi öğretecek.

        İNTİHAR VE ŞİDDET:Ailede oluşan intihar ve şiddet gibi riskli durumlara da müdahale edecek ve ilgili kurumlara yönlendirecek. Periyodik olarak belirlenecek takvimle aile izlenecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ