Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam çevre bilinci, doğal su kaynakları, rob greenfield, çevre koruma, çevre aktivisti, duş, duş almayan adam
        1

        Amerikalı aktivist ve girişimci Rob Greenfield, doğal yaşamı koruma ve sürdürülebilir eko sistem için yaptığı çalışmalar ve organizasyonlarla biliniyor. Son kampanyası bir hayli ilginç olmakla birlikte dünyanın en önemli sorunlarından birine dikkat çekiyor.

        2

        Greenfield, dünyada gün geçtiçe azalan ve kirletilen su kaynaklarının korunabilmesi için alternatif yolların olabileceğini, her bir su damlasının ne kadar kıymetli olduğunu gösterebilmek için tam bir yıl boyunca duş almadı.

        3

        26 yıllık yaşamı boyunca hemen hemen her günü duş alan bir insan olan Greenfield, ortalama bir insanın bir günde tükettiği suyun yaklaşık 370 litre su tükettiğini öğrendiğinde bunun dünya çapındaki yansımasının, doğal su kaynaklarını nasıl etkileyebileceğini düşünerek bir bilinç yaratılması gerektiğini düşünüyor.

        4

        Bisikletine atlayan Rob Greenfield, Amerika'yı dolaşmaya başlıyor. Kendisi için ilk belirlediği hedef 6 ay, ancak Greenfield bunu bir yıla çıkartabileceğini görünce yola devam etme kararı almış.

        5

        Bisiklet turunu bir yıla çıkartma sebebini ise, doğal kaynaklarla sürdürdüğü yolculuğunun sanılanın aksine çok keyifli ve insanı iyi hissettirmesi olarak gösteriyor.

        6

        Duş alması gerektiğinde kendini en yakın göle bırakıyor.

        10

        Ya da bir park fıskiyesi...

        11

        Vücudunu ve kıyafetlerini ise kurutucular yerine güneş ışığında kurutmanın yerini hiçbir şeyin dolduramayacağını söylüyor.

        12

        Bu yolculuğu sırasında 'kokmuş' olabileceğini düşünenlere ise cevabı net; 'Koktuğumu düşünmüyorum, bulunduğum ortamlarda da böyle bir şikayet almadım, hatta yakın arkadaşlar edindim ve onlar da bir süre bana katılmaya karar verdi' diyor.

        13

        Deodorant, duş jeli gibi doğaya zarar verecek hiçbir ürün kullanmıyor, yalnızca el yapımı bir sabun ve diş macunu...

        14

        Seyahatini tamamladığında hissettiklerini ''mucizevi'' olarak tanımlayan Greenfield, her bir su damlasının ne kadar kıymetli olduğunun altını bir kez daha çiziyor ve bundan sonra günlük yaşamında tükettiği suyu minimuma indirdiğini açıklıyor.

        15

        Greenfield'a yolculuğu boyunca eşlik eden fotoğrafçı Brent Martin, eko sistemin sürdürülebilirliği ve suyun değerini vurgulayan bu kampanyayı ölümsüzleştiriyor. Greenfield'ın tek istediği hikayesinin mümkün olduğunca paylaşılması ve bu bilincin yaygınlaşması...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ