Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler aşık olmak, aşk, aşkın vücuda etkisi, Aşkın vücutta yarattığı 10 etki
        1

        Sırılsıklam aşık olduğumuzda vücudumuzun verdiği tek tepki karnımızda uçuşan kelebekler değil!
        İnsanlar sıklıkla, aşık olduğunuz zaman bunu hissedeceğinizi söyler ama kesin olan bir şey var o da vücudumuzun abayı yaktığımızı fark etmesi. İşte aşık olunca vücudumuzun verdiği 10 tepki...

        2

        Beyniniz hemen faaliyet kazanıyor

        Araştırmalara göre aşık olmak, beyninizin 12 bölgesini faaliyete geçiriyor. Yani aşık olup olmadığınızı saniyeler içinde anlayabiliyosunuz.

        3

        Kalbiniz yavaşlıyor

        Aşık olmak hormon seviyelerinizi etkiler, kan basıncınızı ve kalp ritminizi yavaşlatır.

        4

        Uyku problemi çekersiniz

        Aşık olan insanlarla yapılan birebir görüşmelere dayanan araştırmada, hepsinin gece en az bir saat uyumakta zorlandığı belirtiliyor. Peki neden? Tutkunu olduğunuz bir şeyi düşünmek gece sizi ayakta tutuyor.

        5

        Ağrı ve acılarınız azalır

        Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesinin araştırmasına göre aşk, beynin ağrı kesici ilaçlarla etki gösterdiği aynı sinirsel bölgesini etkiliyor.

        6

        Unutkan birine dönüşürsünüz

        Birine tutulduğunuzda beyniniz oksitosin(aşk hormonu olarak da bilinir) salgılamaya başlıyor ve bu da hafızanızı zayıflatıyor. İşte bu yüzden “son zamanlarda biraz dalgın”sınız.

        7

        Kıskanç tarafınız ortaya çıkıyor

        Florida Üniversitesi’nin araştırmasına göre aşk kişiyi partnerine karşı aşırı sahip çıkan birine dönüştürüyor. Yani aşık olduğunuz adamın başka bir kadınla konuştuğunu görmenin sizi deli etmesine karşı koymakta zorlanabilirsiniz.

        8

        Her şeyin tadını daha tatlı almaya başlarsınız

        Amerikan Psikolojik Kuruluşu bir araştırma yaptı ve bir grup öğrenciye aşkla ilgili yazı yazdırdı. Sonrasında çeşitli yiyecek ve içecek numunelerinin tadına baktılar. Öğrenciler ne tatmış olurlarsa olsun her şeyin tatlı bir aroması olduğunu söylediler.

        9

        Dikkatiniz kolayca dağılabilir

        Sıkça partnerinizle ilgili düşüncelere dalmaya başladığınızdan beri, aşk belli konulara konsantre olmanızı ve odaklanmanızı zorlaştırır. Bu kişiye özel bir durum değildir.