Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam DTP'ye gönderilen şüpheli zarflar araştırılıyor

        İstanbul Valisi Muammer Güler, Gaziosmanpaşa DTP İlçe binasına postalanan bir zarfın açılmasının ardından 3 kişinin el ve gözlerinde yanma şikayetiyle hastaneye başvurduğunu belirterek, "Olayla ilgili soruşturma sürüyor" dedi.

        Sağlık Alanında İşbirliği Üçlü Protokol imza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güler, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Güler, Gaziosmanpaşa DTP İlçe binasına postalanan bir zarfın açılmasının ardından 3 kişinin el ve gözlerinde yanma şikayetiyle hastaneye başvurduğunu doğrulayarak, "Dün saat 15.00 sıralarında Küçükçekmece'den postalanan bir zarf Gaziosmanpaşa DTP İlçe binasında açılıyor. İki bayan bir ekek görevli hastaneye ellerinde ve yüzlerinde yanma şikayetiyle başvuruyor. Herhangi bir sağlık bulgusu tespit edilmiyor. 19.00'da da polise başvuruyorlar. Emniyet de devlet hastanesine sevkediyor ama yine bir bulgu yok. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. Kendileri elleri ve gözlerinde yanma olduğunu söylemişler" dedi.

        DTP: "VALİ'Yİ ANLAMIŞ DEĞİLİZ"

        Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkanı Halil Aksoy, partinin Gaziosmanpaşa ilçe binasına gönderilen şüpheli mektubun açılmasının ardından 3 kişinin zehirlenerek hastaneye kaldırıldığını belirterek, "Aynı zarflardan Bağcılar ilçeye de gönderilmiş" dedi.

        Konuyla ilgili açıklamada bulunan Aksoy, olayın soruşturulduğunu söyledi. Olayda zehirlenen 3 kişi ile birlikte kameraların karşısına geçen Aksoy, "İlçemize gönderilen iki ayrı mektubu açan görevli arkadaşlar, okuduktan sonra gözleri yaşarmış ve fenalaşmışlar. Diğer arkadaşları tarafından acilen hastaneye kaldıralan, şu anda yanımda oturan arkadaşların sağılk durumları gayet iyi. Biz bu konuyu araştırıyoruz. Mektupların içinde ne var bilmiyoruz. Kimyasal madde de olabilir, zehirli başka bir madede de olabilir. Hastanede görevli doktor bir zehir olduğunu söylemiş. Ama bu konuyu sanırım Adli Tıp Kurumu çözecek" dedi. Yapılan saldırıların bununla da kalmadığını belirten İl Başkanı Aksoy, "Aynı zarflardan Bağcılar ilçeye de gönderilmiş. Biz onu plastik bir şeyin içine koyduk. Konuyu kendimiz araştırıyoruz. Biz barış istedikce bize karşı zehirli ya da kimyasal zarflar geliyor. Şemdinli ilçemize de bombalı saldırılar düzenlenmiştir" diye konşutu.

        Aksoy, İstanbul Valisi Muammer Güler'in "Herhangi bir sağlık bulgusu tespit edilmiyor" ifadeleringi de eleştirerek, "İstanbul Valisi neye dayanarak böyle bir açıklama yaptı anlamış değiliz. Adli Tıp raporları henüz açıklanmadan Vali Güler'in 'böyle bir zehirli madde yoktur' açıklamasına anlam veremedik. Neye dayanarak böyle bir açıklama yaptı anlamış değilim" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ