Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Minibüsçüler kontak kapattı,Minibüsçüler İBB önünde kontak kapattı,Minibüsçülerden kontak kapatma eylemi

        Esenler-Topkapı minibüs hattında çalışan minibüs esnafı Saraçhane'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde kontak kapattı. Aksaray-Kirazlı metrosu ve metrobüs yapımından sonra yolcu sayılarında ciddi bir azalma olduğunu ifade eden minibüsçüler 193 araçla geldikleri bina önünde sabah saat 06:00'dan beri bekliyor.

        Esenler-Topkapı hattında çalışan minibüs esnafı metrobüs ve Aksaray-Kirazlı metro yapımından sonra yolcu sayılarında azalma olduğu gerekçesiyle Saraçhane'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkalığı önünde eylem yaptı. Sabah saat 06:00 sularında konvoy halinde belediye önüne gelen 193 minibüsçü bina önünde kontak kapattı. Bina önünde bekleyen kalabalıktan oluşturulan bir ekip, mağduriyetlerini anlatmak üzere belediye yetkilileri ile görüştü. Görüşmeler sürerken minibüsçüler de belediye binasının önünde bulunan çimlerde bekleyişini sürdürdü.

        "MİNİBÜSLER DİĞER HATLARA DAĞITILACAKTI"

        Dün düzenlenen Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısından istedikleri sonucun çıkmadığını ifade eden Esenler Minibüs ve Şoförler Odası Başkanı Hasan Ayar bugünkü görüşmelerin de kendilerini tatmin etmediğini belirtti. Diğer minibüs hatlarına dağıtım yapılması talebinde bulunduklarını söyleyen Ayar, “Bizi 2 senedir oyalıyorlar. Belediyenin yetkileri ile 7-8 aydır toplantı yaptık. Bir sonuca varamadık. Esnafın mağduriyetinin giderilmesi için dağıtım yapılacaktı. Dünkü UKOME'den çıkmayınca esnaf bizi bile dinlemedi, hakkını aramak için belediyenin önüne geldi” diye konuştu.

        METROYA KARŞI DEĞİLİZ AMA…

        İBB Başkanı Kadir Topbaş'la görüşmek istediklerini belirten Ayar “Söylenenler bizi tatmin etmedi. Hep oyalama gibi görüyoruz. Esnafa 'Gidin' diyecek durumda değilim. Evin önünde yatacağına burada yatacak. En azından masrafı yok, burada beklemeyi düşünüyoruz" diye konuştu. Metro yapımına karşı olmadıklarını vurgulayan Ayar, “Metroya karşı değiliz ama Esenler'de 3 metro istasyonu vardı, şimdi 7'ye çıktı. Kimse çalışamıyor. Mağduruz" diye konuştu.

        EYLEM SONA ERDİ

        Esenler-Topkapı minibüs hattında çalışan minibüs esnafının sabah saat 06.00'da başlayan eylemi, minibüsçülerin taleplerinin karşılanması üzerine 11 saat sonra bitti.

        Saraçhane'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde kontak kapatan 193 minibüsü temsilen, İstanbul Minibüsçüler Odası Başkanı Koray Öztürk ve Esenler Minibüs ve Şoförler Odası Başkanı Hasan Ayar, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ile görüştü. Yaklaşık 2 saat süren görüşmede, Aksaray-Kirazlı Metrosu ve metrobüs yapımı nedeniyle yolcu sayıları düşen minibüs şoförlerinin başka hatlara aktarılması için Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden (UKOME) karar çıkacağı belirtildi.

        Belediye yetkilileri ile görüşen Esenler Minibüs ve Şoförler Odası Başkanı Hasan Ayar, belediye binası önünde sabahtan beri bekleyen şoförlere, “UKOME'den araç dağılımı çıkmış. Bunu teyidini aldık. Herkes şimdi evine gitsin diye seslendi.

        ÖNCE İKNA OLMADILAR

        Daha önce de benzer görüşmeler yaptıklarını ve sonuç alamadıklarını hatırlatan minibüs şoförlerinden bazıları ikna olmayınca, Ayar ve şoförler arasında tartışma çıktı. Minibüsçülere eyleme son vermesi çağrısında bulunan Ayar, “Yukarıda yapmış olduğumuz protokol yazılıyor. UKOME'den kararımız çıkıyor. En geç 1 hafta-10 gün içerisinde imzalar çıkacak, kura çekimi yapacağız dedi.

        Bunun üzerine, minibüsçüler saat 17.00'de eylemlerine son verdi.

        Öte yandan, Merter'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası önünde toplanan Bağcılar-Çiftlik, Bağcılar-Topkapı ve İkitelli-Topkapı hatlarında çalışan 100'ü aşkın minibüs sürücüsü de, Saraçhane'den gelen haber üzerine eylemine son verdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ