Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?, haftanın etkinlikleri, konser, dans, müzik, milonga, şehrin fısıltıları, sergi, flamenko, alaçatı

        Heja BOZYEL / HT CUMARTESİ

        21.06.2014

        21.00 Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda Zülfü Livaneli sahnede.

        21.00 Türkiye’nin önde gelen caz müzisyenlerinden, saksofon sanatçısı ve besteci Yahya Dai Bağdat Caddesi’ndeki Cafe Bar Art 350’de.

        22.00 Jolly Joker’de Model var.

        ÇEŞME

        21.00 Hayal Kahvesi Çeşme Marina’da Neco sahnede.

        ANTALYA

        21.00 Kepez Açıkhava Tiyatrosu’nda Sinan Akçıl var.

        GAZİANTEP

        Hayal Kahvesi’nde Yaşar sahnede.

        24.06.2014

        19.30 Soma İçin Müzik konserleri kapsamında pek sevdiğimiz ve en son İsrail konserleriyle çok konuşulan ies, Black Box’ta.

        22.00 Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde Yok Öyle Kararlı Şeyler var.

        ANTALYA

        21.00 Alva Donna Hotel’de Emma Shaplin var.

        BODRUM

        Clup Catamaran’da dünyaca ünlü dj David Vendetta çalıyor.

        25.06.2014

        22.00 Chanta’da eğlence tam gaz devam. Volga Tamöz ve ardından Hande Yener yaz sıcağını unutturacak.

        26.06.2014

        20.30 Moda Sahnesi’nde Telvin var.

        21.00 Harbiye Açıkhava’da Kenan Doğulu sahnede.

        22.00 Mask Live’da Can Oflaz sahnede. 22.30 Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde Vega var.

        ANKARA

        IF’te Cem Adrian sahnede.

        27.06.2014

        HAFTANIN DJ’İ: Küçükçiftlik Park’ta David Guetta, dansa çağırıyor.

        22.00 Shaft’ta Kurtalan Expres var.

        4 FESTİVAL 1 HAFTA SONU

        Bugün ve yarın toplam 4 farklı müzik festivali var İstanbul’da. Kaçırılmaz ismin Manu Chao olduğu Ekşi Fest bugün Life Park’ta. Selda Bağcan’ı dinlemek için gideceğimiz Bir Gün yarın yine Life Park’ta. Yarın bir başka festival Maslak Arena’daki Hi-Voltage, metal müzik severler Ghost ve Trivium dinleyecek. Dans etmek, denize girmek ve tekrar dans etmek isteyenler ise bugün ve yarın Suma Beach’deki Minipax’a gidip 2 günlük dans tatili yapabilir.

        ERTELEME

        Yağmur nedeniyle ertelenen İstinye Park’taki Summer Tunes’ta Pamela konseri pazartesi günü gerçekleşecek.

        DÜNYA KUPASI

        Maçları şık bir ortamda, şahane yemek, atıştırmalık ve içkilerle izlemek için Swissotel The Bosphorus’taki Les Ambassadeurs Bar’a uğrayabilirsiniz.

        SOHBET

        İstanbul Modern Mağaza’nın sanat ve tasarım konsepti çerçevesinde ayda bir cumartesi günü düzenlediği Tasarım Buluşmaları’nın bugünkü konuğu çok sevdiğimiz Zeckie markasının yaratıcısı Zekiye Koçarslan. 16.00’daki konuşmanın sürprizi ise tasarımcının ürünlerinin buluşmaya özel olarak yüzde 10 indirimli satılması.

        KORUMA

        Sizin de valiziniz bir seyahat sonrası başkasınınkiyle karıştıysa (yaşadım) ya da açılıp içindekiler kurcalandıysa (bu da geldi başıma) kilidin ne kadar gerekli olduğunu bilirsiniz. Sıradan soğuk görünümlü kilitler yerine renkli Yale kilitlerden fermuarınıza takın hem valiziniz diğerlerinden ayrılsın hem de sağlam olsun.

        HAFTANIN KONSERİ

        Bugüne dek 12 milyondan fazla albüm satan ve hem sesiyle hem kızıl saçlarıyla hepimizi parçalara ayıran Tori Amos yarın yani pazar günü, 20.00’de Küçükçiftlik Park’ta.

        ALIŞVERİŞ

        1- Souq Sayfiye bugün ve yarın Karaköy’de. Sadece giysi değil, takıdan deftere, el yapımı bisikletlerden custom motosikletlere, vintage film afişlerinden plaklara her şey var. Alışveriş yapmak istemiyorsanız kahve, limonata, hamburger ve iyi müzik de mevcut! 2- Galata’daki Selfestate’te açılan Bullet pop-up dükkana bir göz atmak gerekli. 3- Crate and Barrel’ın sandviç paketleri, koruyuculu yemek çantaları görülmeye değer.

        APLİKASYON

        Yerli mesajlaşma uygulaması TicToc, Karnaval Radyo ile çalışmaya başladı ve uygulamaya müziği entegre etti. Artık Karnaval’da yer alan Süper FM, Süper FM 2, JoyTurk, Efkar, RetroTurk, JoyTurk Akustik, Makam, Metro FM, Virgin Radio Türkiye, Flashback, Zeplin, Jeton, Radio Mydonose, Kantin, Borusan Klasik, Joy FM ve JoyJazz radyolarındaki tüm şarkıları TicToc aracılığıyla sohbetlerinize ekleyerek paylaşabilirsiniz.

        SERGİ

        Adalar Müzesi’nin 2014 sergisi “Adalar’da Tanrının Evleri”, Büyükada Çınar Caddesi üzerindeki Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Sergide, Adalar’daki camiler, Rum Ortodoks, Ortodoks Apostolik (Gregoryen) Ermeni, Katolik Ermeni ve Latin Katolik kiliseleri, sinagoglar ve cemevinin de bulunduğu tüm mabedler, yani cami, cemevi, manastır, kilise, ayazma ve sinagoglar fotoğraflarla yer alıyor. Sergi yaz sonuna kadar açık olacak.

        FLAMENKO

        Kadıköy Moda’da sevimli atölyesinde 5 yıldır çalışmalarını sürdüren Kalkedon Flamenko Topluluğu, yarın saat 19.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde “Bir Alegori; Flamenko” isimli gösteri ile sahnede olacak. Koreografisini Demet Tekin’in yaptığı dans gösterileri ile flamenko ruhu izleyicilerin kalbine dokunacak.

        ALAÇATI

        Çok yakında İstanbul’da da görmeyi beklediğimiz Öküz Bar, İzmir’in tartışmasız en iyi mekânlarından biri. Geçen yaz Alaçatı Port’a yazlık açan bar, bu yıl da aynı yerde İzmirli centilmenliğini güneş-deniz tutkunlarından esirgemedi. Ünlü isimlerin çok sevdiği ama tek bir paparazzinin bile yaklaşamadığı Öküz’ü bu yaz daha çok özel kılan şey, canım Oben Budak’ın mekâna kreatif destek veriyor olması. Yani artık Oben’i Öküz’ün DJ kabininde gördüğümüz kadar ince detaylarda da görüyoruz. Burada eğlence sadece hafta sonlarıyla sınırlı değil, her gün dolup taşıyor. Tek sorunu var, basketbol ve voleybolcuların da uğrak noktası olduğu için kendinizi “biraz kısa” hissetmeniz. Öküz’ün eğlencesi kadar mutfağı da baştan çıkarıcı. Bebek ahtapot, karidesli tartolet, yengeç graten gibi deniz ürünlerinin yanı sıra “Öküz gibi acıkanlara” başlığı altında t-bone steak ve hamburgerleri var. Bu yazın içkisi olan çikolatalı tekila burada da favori. Duyduğum kadarıyla sonbaharda İstanbul’da da bir şube açacaklarmış, heyecanla bekliyoruz!

        ŞEHİRDEN FISILTILAR

        - Nihayet İstanbul hak ettiği kadar iyi bir konser salonuna kavuştu: Black Box.

        - Açılışını perşembe gecesi Travis konseri ile yapan Black Box’ta hâlâ yeni arabaların içindeki o koku var. Çünkü ekip son dakikaya kadar bu gıcır gıcır konser mekânını açılışa hazırladı.

        - Konser başlamadan önce konuşulanlara kulak kabarttım da herkes halinden çok memnundu. Ne uzak olmasından şikâyet eden vardı ne de yağmurdan.

        - Maslak-Ayazağa’da olduğu için uzak gibi geliyor ilk başta ama metrodan çıkar çıkmaz ücretsiz servisler sizi bekliyor. 5 dakika geçmeden kapıdasınız. Minicik tek bir kapı değil, gayet güzel bir giriş bekliyor sizi.

        - İçerde barı, atıştırmalık büfesi, dışarda hot dog’cusu hazır. Üstelik ağaçların arasında bir yerde kalıyor Black Box.

        - “Uniq İstanbul” adlı bir kompleksin içinde ama Ayazağa Kasrı hemen yanı başında. Bitişiğinde bir sanat galerisi de var.

        - Yakında daha küçük bir konser salonu daha yapılacakmış buraya. n Black Box’ı ilk duyduğumda “AVM gibi yerde ne işi var” demiştim.

        - Zorlu Center’daki PSM sonrası Black Box gelince, böyle bir moda oluşacak diye korkmuştum. “Eski sinemaları, köşkleri alıp konser salonu yapsak ya” diye klasik söylemime başlamıştım ki Black Box’ta ilk konseri dinledim ve aslında bu yeni mekânın ne kadar doğru bir karar olduğunu anladım.

        - Bir kere ses sistemi muh-teşem.

        - Sahne düzeni harika.

        - Otursanız da ayakta da olsanız sahneyi net görüyorsunuz.

        - Yüksek tavan sayesinde öyle iyi bir havalandırma ve akustik sağlanmış ki inanamadım.

        - Kulis derseniz kocaman, pırıl pırıl, eksiksiz. Her detay düşünülmüş.

        - Telefon şarj istasyonları, dışarda oturmak için 1-2 bank gibi minicik eksikler de tamamlanınca burası vazgeçilmez olacak.

        - Yıllardır şikayet ettiğimiz “Ses sistemi, ışık sistemi iyi olan konser salonu yok” mevzusu çözüldü anlayacağınız. Gözümüz aydın!

        NOT: Black Box’la henüz tanışmadıysanız salı günü Pixies konseri var, kaçırmayın derim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ