Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Beyoğlu Emniyet Müdürü Ünal Altıner, Dünyanın en güvenli şehri İstanbul’dur

        Serhat ALAATTİNOĞLU/AHT

        Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü, huzur toplantısı düzenledi. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Ünal Altıner, Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın katıldığı toplantıda, Beyoğlu Emniyet Müdürü Ünal Altıner, önemli açıklamalar yaptı.

        ‘Beyoğlu’nda suç oranı yarı yarıya azaldı’

        Beyoğlu adının aslında İstanbul’un öteki yüzü anlamına geldiğini belirten Altıner, “Beyoğlu, misyonu itibarıyla yıllarca birlikte yaşama kültürünü bize öğreten bir coğrafyadır. Biz burayı bütün insanların sabah saat 10’dan 11’den, ertesi sabah 5-6’lara kadar bu kalabalıkların içerisinde ruhen, madden, manen ve fiziken özgürleştiği bir ortam olarak görüyoruz. Herkesin hiç kimse tarafından fark edilmeden, bazen caddede bağırıp çağırdığı, bazen kız arkadaşına öpücük atabildiği bir özgürlük alanı olarak görüyoruz. Polislik özümüzde her şeyi hoş görme, oluşabilecek her şeyi tolera etme psikolojisiyle hareket ediyoruz” dedi.

        Altıner, 6 ayda suç oranının yarı yarıya azaldığını söyleyerek, özellikle evden ve otodan hırsızlık ile kapkaç olaylarının yüzde 40 oranında düştüğünü kaydetti. Altıner, dünyanın en güvenli şehrinin İstanbul olduğunu söyledi: “Dünyanın en güvenli şehri İstanbul’dur. Bunu size çok net söylüyorum. Bütün Paris, Berlin, New York ve Los Angeles’ın suç oranlarını çıkarttıklarında, karşınıza korkunç şeyler çıkıyor. Biz bu noktada gerçekten Beyoğlu, İstanbul ve Türkiye olarak da çok iyi bir yerdeyiz.” Altıner konuşmasına şöyle devam etti: “Galatasaray Meydanı’na çadır kuramazsın. Öyle bir dünya yok. Biz toplumsal olaylarda 2 bin polisi bütün ara sokaklara grup grup yerleştiriyoruz. Ellerinde molotof ve patlayıcıyla gelenleri daha gelmeden oralardan alıyoruz. Olay başlamadan yakalıyoruz. 6 aydır olay başlamadan 200 kişi yakaladık. Olay 15 dakika sonra bitiyor. Kimse elinde patlayıcı ve sapanla ile buraya gelemez.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ