Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Her 5 aileden biri 3 çocuklu (3 çocuk)

        Aykut YILMAZ / ANKARA

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye’nin çocuklu aile profilini çıkardı. Araştırmaya göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın birçok platformda dile getirdiği “3 çocuk” tavsiyesi, ailelerin yüzde 22’sinde karşılık buldu. Her 5 aileden birinin 3 çocuğa sahip olduğu belirlendi. Araştırma, kentlerde ve Türkiye’nin batısında tek çocuklu ailelerin sayısının arttığını da gözler önüne serdi. Bakanlığın araştırmasında öne çıkanlar şöyle:

        * 3 çocuğa sahip ailelerin oranı yüzde 22.

        * 2 çocuklu ailelerin oranı yüzde 35.

        * Kent merkezlerinde ve Türkiye’nin batısında tek çocuklu aile sayısı artıyor.

        * Tek çocuklu ailelerin en fazla olduğu bölge Batı Marmara.

        DAHA FAZLA ÇOCUK İSTENİYOR

        Türkiye genelinde bireylerin daha fazla çocuk sahibi olmak istedikleri kaydedildi. Araştırmaya katılanların yüzde 38’i koşulların uygun olması halinde 2 çocuk, yüzde 32’si de 3 çocuk sahibi olmak istediğini dile getirdi.

        EVLAT EDİNME ÖNE ÇIKTI

        Araştırmada çocuğu olmayanlara, doğal yöntemlerle çocuk sahibi olamadıklarında evlatlık, tüp bebek, koruyucu aile gibi yöntemleri düşünüp düşünmedikleri soruldu. Katılımcıların yüzde 83’ü, evlat edinme tercihinde bulundu. Bunu, yüzde 78’lik oranla tüp bebek, yüzde 77 ile koruyucu aile takip etti. Araştırmada bu seçenekler birbirinin alternatifi olarak soruldu.

        ÜNİVERSİTELİLER ‘SPERM BANKASI’ DEDİ

        Araştırmada, sperm bankası veya yumurta bankasına başvurma seçenekleri de soruldu. Katılımcıların yüzde 16’sı sperm bankasına olumlu baktığını belirtti. Sperm bankasına olumlu bakanlar arasında üniversite mezunları yüzde 25 ile ilk sırada yer aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ