Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu İstanbul'a yağış geliyor Yağış geliyor Akşam saatlerine dikkat! Yüksek sıcaklıklara dikkat! Yanacağız Meteoroloji'den aşırı sıcak uyarısı!

        Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara ile Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Trakya ile İstanbul çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

        HAVA SICAKLIĞI :Batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

        KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Trakya ile İstanbul çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

        YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklıklarının iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 4 ila 7 derece üzerinde seyretmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ısı/güneş çarpması, diğer sağlık problemleri, vb.) dikkatli olunması gerekmektedir.

        MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, güneybatısı ile zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trakya ile İstanbul çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

        EGE: Az bulutlu ve açık, kıyısı ile zamanla bölgenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, bölgenin doğusu ile zamanla Göller Yöresi'nin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde Doğu Akdeniz kıyılarında güneybatı (lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

        İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin güney ve doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneyinde güneybatı (lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

        BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kastamonu, gece saatlerinde Zonguldak, Düzce ve Bartın çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, öğle saatlerinde yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve batısının parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde bölgenin batısında güneybatı (lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ