Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'da toz fırtınası, İstanbul'da toz bulutu
        1

        İstanbul'da önce gökyüzü karardı ardından yoğun bir toz bulutu geldi, bu sırada göz gözü görmedi. Görüş mesafesinin kısalması sürücüleri de etkiledi, trafik ağırlaştı. Kuzey yönlü fırtına sırasında zaman zaman şimşek ve yıldırım gürlemeleri duyuldu. Yağış ise hafif ve etkisizdi.

        2

        TRAKYA'DAN GELDİ, KENTİ BİR BAŞTAN BİR BAŞA GEÇTİ

        Trakya yönünden İstanbul'a giren şaşırtıcı hava değişikliği sırasıyla Beylikdüzü, Bağcılar, Maslak ve Taksim gibi noktalardan gözlendi. Tanık olan İstanbullular ani hava değişikliğinin şaşkınlığını yaşadı.

        3

        AĞAÇ DEVİRDİ, ÇATI UÇURDU

        Bu sırada telsizlerden fırtınanın yol açtığı direk devrilmesi ve çatı uçması ihbarları duyuldu. Genişlemeyen dar bir bölgede etkili olan fırtınanın İstanbul'u bir baştan bir başa kat edişi meteoroloji radarlarında da görüldü.

        4

        İŞTE FIRTINANIN METEOROLOJİ RADARINDAKİ GÖRÜNTÜSÜ

        Radarda koyu kırmızı renkle gösterilen bölgeler fırtınanın etkili olduğu, sıra dışı hava koşullarının yaşandığı bölgeleri gösteriyor. Radara farklı zamanlarda yansıyan görüntüler, fırtınanın nasıl hızlı bir şekilde ilerleyip yer değiştirdiğini gösteriyor.

        5

        15.38 de Avrupa yakasında Beylikdüzü, Bağcılar ve çevresinde görülen fırtınanın, saat 15.45 de Boğaz bölgesine, Maslak ve çevresine kaydığı görülüyor.

        6

        ANADOLU YAKASINA GEÇTİ

        Radarda kırmızı renkle görülen bölgeleri etkileyen sıra dışı hava koşulları 15.53'te de Avrupa yakasından gözleniyor. Saat 16.15'i gösterdiğinde fırtınanın Anadolu yakasına geçtiği Beykoz ve çevresinde etkili olduğu görülüyor.

        7

        KÜÇÜKÇEKMECE'DE HORTUM ÇATI UÇURDU

        Küçükçekmece'de oluşan hortum nedeniyle 5 katlı bir apartmanın çatısı sokakta park edilmiş araçların üzerine uçtu. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken araçlarda maddi hasar meydana geldi.

        8

        İddiaya göre olay saat 16.00 sıralarında Halkalı, Söğütlüçeşme Mahallesi, Yıldırım Sokak üzerinde meydana geldi. Oluşan hortum nedeniyle 5 katlı bir apartmanın çatısı sokakta park halindeki araçların üzerine uçtu.

        9

        Panik yaşayan vatandaşlar durumu itfaiye ve polise bildirdi. Polis sokağa trafiğe kapattı. Gelen itfaiye ekipleri çatıda inceleme yaptı.