Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul köprü, boğaziçi köprüsü, fatih sultan mehmet köprüsü, intihar, branda, trafik şube müdürlüğü

        Mustafa ŞEKEROĞLU/AHT

        İSTANBUL Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde yaşanan intihar girişimlerine yönelik bir çalışma başlattı. İntihar girişiminde bulunan kişinin sürücüler tarafından görünmemesi için branda çözümü bulundu.

        PSİKOLOĞA SORULDU

        Buna göre, köprüde intihar girişiminde bulunan kişinin önüne, sürücülerin göremeyeceği şekilde branda çekilecek. Branda, yoldan geçen sürücülerin intihar eylemcisini göremeyeceği şekilde uzun ve yüksek olarak hazırlanacak. Proje ilk etapta Boğaziçi Köprüsü’nde hayata geçirelecek.

        Açılır ve kapanır şekilde olacak branda, köprüde intihar girişimi olması halinde hemen yol kenarına çekilecek. Böylelikle köprüden geçen sürücülerin intihar girişimcisini görmesi engellenecek. Bu, hem trafik yoğunluğunu önleyecek hem de intihar girişiminde bulunan kişinin vatandaşlardan etkilenmesini engelleyecek.

        Branda yönteminin intihar eylemcisi üzerinde olumlu ya da olumsuz nasıl bir etki bırakacağının önce psikoloğa sorulduğu, olumlu görüş alınması üzerine hazırlıkların başlatıldığı öğrenildi.

        RENK ÖNEMLİ

        Ancak hazırlanacak brandanın rengi dikkatli seçilecek. “Kırmızı” ya da “turuncu” renklerin tavsiye edilmediği, iç rahatlıcı renklerin kullanılmasının önerildiği belirtildi. Renk, intihar etmek isteyen üzerinde olumsuz etki yaratmayacak bir renk olacak.

        AVM’de intihar nöbeti

        BİR intihar önlemi de şimdiye kadar 6 intiharın yaşandığı Şişli’deki bir alışveriş merkezinde alındı. AVM’nin üst katlarından kendilerini aşağıya bırakan 6 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine, AVM yönetimi, güvenlik tedbirlerini artırdı. Güvenlik görevlileri, her katta, korkulukların yanında kısa aralıklarla bekleyip nöbet tutuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ