Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Sunroof'lu cami (Safa Camii)
        1

        Nilüfer İlçesi Beşevler Mahallesi'nde Mart ayında ibadete açılan Safa Camii, değişik mimari özellikleriyle dikkat çekiyor.

        2

        Camii inşaatının 2010 yılında başladığını ve 4 yılda tamamlandığını belirten Safa Camii İmamı Ali Sevimli, camide klasik Roma, Ortadoğu ve modern mimari örneklerinin bulunduğunu söyledi.

        3

        Caminin Mimar Yusuf Özdamar tarafından planlandığını söyleyen Sevimli, "Normal mimariden biraz farklılıklar oldu. Örneğin açılır kapanır tavan sonradan eklenen bir özellik.

        4

        Hem bizim, hem de cemaatin önerisiyle insanların daha iyi ibadet edebilmeleri ve hava sirkülasyonu sağlamak için bu proje düşünüldü. Klima kullanmama adına bunlar yapıldı. İyi de bir sonuç aldık.

        5

        Çünkü şu an teravihleri burada kılıyoruz. Serin bir ortamda namaz kılıyoruz. Doğal klima yöntemiyle işi çözmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

        6

        Camiye Bursa'nın çeşitli yerlerinden ziyaret ve ibadete geldiklerini söyleyen Sevimli, "Camimizi hem görmeye geliyorlar, hem de ibadetlerini yerine getiriyorlar.

        7

        Bu durum da bizi mutlu ediyor. Yapılan araştırmada Türkiye'de ikinci olduğunu arkadaşlarımız ifade ettiler. Adıyaman Menzil Köyü'nün haricinde Türkiye'de ikinci sırada yer alıyor. Bir başka örneği de Medine'de bulunuyor" dedi.

        8

        120 METREKARELİK ALAN AÇILIYOR

        Sevimli'nin verdiği bilgiye göre, tonoz kubbedeki 6 metrelik bir bölümün haraketiyle tavanda toplam 120 metrekarelik bir alan açılıyor.

        9

        Mekanizma uzaktan kumanda sistemi ile çalışıyor. İki parçanın birbiri üzerine ilerlemesinden oluşan basit bir işleyişi bulunuyor. Maliyet açısından da diğer kubbeler arasında çok fark bulunmuyor.