Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Yeni nesil stil ikonları, esra çoruh, moda, stil, hollywood stil ikonları, EDIE CAMPBELL, EMMA STONE, GEORGIA MAY JAGGER, CARA DELEVINGNE, LUPITA NYONG’O, MARGOT ROBBIE, JENNIFER LAWRENCE, SUKI WATERHOUSE, MIROSLAVA DUaMA
        1

        Kate Moss, Victoria Beckham, Alexa Chung gibi stil ikonlarının pabucu dama atıldı. Hayat tarzları ve trend öncüsü stilleriyle tüm dünyanın yakından takip ettiği yeni nesil stil ikonlarını yakından tanımaya ne dersiniz?

        2

        EDIE CAMPBELL

        Edie Campbell, kısacık saçları ve taş bebek yüzüyle başarılı model, iri gözleri ve incecik vücudu yüzünden günümüzün Twiggy’si olarak anılıyor. Anna Wintour’un “Acaip bir çekiciliği var, moda sektörünün böyle bir yüze ihtiyacı var” dediği 1990 doğumlu İngiliz model, bir anda dikkatleri üzerine çekti. Kusursuz beyaz teni, cool tarzı ve kendinden emin havasıyla Edie, diğer modellerden çok farklı. 2006’da Vogue İngiltere’nin Londra sosyal hayatının yükselen isimlerini tanıtan bir çekimine konuk olan güzel model, burada Vogue editörlerinin ve Mario Testino’nun dikkatini çekerek moda dünyasına hızlı bir giriş yaptı. Kate Moss’la birlikte yer aldığı Buberry kampanyası, VIVA model ajansıyla yaptığı sözleşmeyle Edie’yi her yerde görmeye başladık. Daha sonra Marc by Marc Jacobs, Alexander Mcqueen ve Lanvin kampanyaları, Burberry, Hermes gibi moda evlerinin podyumları, Vogue, W ve Numero gibi prestijli dergilerin kapakları derken güzel model, en çok aranan modeller listesinin başında.

        3

        EMMA STONE

        Emma Stone sadece güzel yüzü, başarılı oyunculuk performansıyla değil kusursuz tarzıyla da şu sıralar ismini sıkça duyduğumuz genç Hollywood yıldızlarından. Superbad filmiyle yıldızı parlayan güzel oyuncu The Help ve Crazy, Stupid Love filmlerinde sergilediği performanslarıyla Hollywood’da kalıcı olduğunu ispatladı. Favori markaları Lanvin, Chanel ve Louis Vuitton olan Emma Stone, hiç şüphesiz yeni nesil stil ikonlarından biri. Feminen ve özgün tarzıyla yaşına uygun giyinmeyi bilen yıldız oyuncu, günlük hayatında da kendine yakışanı giyiyor ve farklı tarzları denemekten korkmuyor.

        4

        GEORGIA MAY JAGGER

        Ayrık dişleri, bebek yüzü ve muhteşem fiziğiyle podyumlarda fırtına gibi esen Georgia May Jagger, son günlerin en popüler isimlerinden. 12 Ocak 1992 doğumlu model Georgia May Jagger, İngiliz rock grubu Rolling Stones’un solisti Mick Jagger’ın manken kızı. 22 yaşındaki Jagger’ın modayla ilgili ilk anısı, kız kardeşiyle gittiği bir Vivienne Westwood defilesi. Yalnızca 5 yıldır modellik yapmasına rağmen podyumların aranan isimlerinden biri olan Jagger, Chanel’den Versace’ye birçok önemli markanın kampanyasında yer alıyor. Geçtiğimiz sezon Mercedes-Benz Fashion Week için Türkiye’ye gelen başarılı modelin bir İstanbul âşığı olduğunu da söyleyelim.

        5

        CARA DELEVINGNE

        Moda dünyasında bir Cara Delevingne fırtınası esiyor. Hangi kampanyaya baksak, hangi defileyi izlesek, hangi derginin kapağını açsak her yerde Cara Delevingne karşımıza çıkıyor. 1992 doğumlu top model, moda sözlüğüne bile girdi. Moda dünyasındaki Cara Delevingne hâkimiyetine “Caradise” yani “Cara Cenneti” deniliyor. İngiliz model,Jocelyn Stevens’ın torunu. Belgravia’da bir köşkte büyüyen Delevingne’nin ailesi İngiliz sosyetesinin tanınmış ailelerinden. Cara’nın ablası Poppy Delevingne kendisi gibi model, ismi de size yabancı gelmemiştir. Cara ablasının izinden gitme kararı alınca Burberry’nın yüzü olarak karşımıza çıktı ve bir anda üne kavuştu. Kısacası Cara fırtınası Burberry ile başlamış oldu. Son birkaç senedir markalar Cara’yı kampanya yüzü yapmak için birbirleriyle yarışıyor. İngiliz Vogue onun için “Sonbaharın yıldız yüzü” derken çok doğru bir noktaya parmak bastı. Delevingne, Vogue UK kapaklarını süsledi, Vogue Kore, iD, Russh, Jalouse ve Style.com’s’da yer aldı. Bu başarısını 2012 İngiliz Moda Ödülleri’nde yılın modeli ödülünü kazanarak tescilledi.

        6

        LUPITA NYONG’O

        Oscarlı bir ikon daha. Steve McQueen’in “12 Years of Slave” filminde inanılmaz bir performans gösteren oyuncu Lupita Nyong’o, sadece oyunculuğuyla değil, kusursuz stiliyle de radarımıza takılan bir isim. 1983 Kenya doğumlu oyuncu Nyong’o, zarif ve modern tercihleriyle kırmızı halının yükselen isimlerinden. Moda dergileri sürekli ondan bahsediyor ayrıca tasarımcılar onu giydirmek için birbiriyle yarışıyor. Lupita Nyong’o, üniversite mezuniyetine 3 hafta kala 12 Years of Slave filminde Patsey rolünü oynadı. Hollywood Film Ödülleri’nde Yeni Hollywood Ödülü’nü ve ardından Oscar’ı aldı. Şık tarzının yanı sıra Yale Üniversitesi drama bölümünden dereceyle mezun olan başarılı oyuncu, zekâsıyla da herkesin takdirini topluyor. Güzel yıldız, stil ikonu denildiğinde çok utandığını ve şaşırdığını söyleyecek kadar da mütevazı.

        7

        MARGOT ROBBIE

        The Wolf of Wall Street filmiyle tanıdığımız Margot Robbie, kusursuz stili ve önlenemez yükselişiyle dikkatleri çekti. 1990 yılında doğan Avustralyalı oyuncuyu birçoğumuz Oscar’ın en güçlü adaylarından The Wolf of Wall Street (Para Avcısı) filmiyle tanıdık. Seksi yıldız 2011 yılında Hollywood’a transfer oldu. İlk oyunculuk deneyimini Aash Aaron’un Vigilante filmiyle yaşayan seksi sarışının kariyerindeki yükselişse 2011’de katıldığı Charlie’nin Melekleri filminin seçmelerinde yapımcıların sunduğu bambaşka bir teklifle, PanAm dizisindeki hostes rolüyle başladı. Haziran 2008’den itibaren Neighbours dizisinde Donna Freedman’ı canlandırdı. 2013 yılında Para Avcısı (The Wolf of Wall Street) filminde başrolü Leonardo DiCaprio ile paylaştı. Margot Robbie, 2014 yılında sevilen çocuk hikâyesi “Tarzan”ın beyazperde uyarlamasında Jane’i canlandırdı.

        8

        JENNIFER LAWRENCE

        Jennifer Lawrence henüz 23 yaşında ancak Oscar ödülüyle Hollywood’un önde gelen isimlerinden. Genç yaşına rağmen hızlı bir yükseliş yakalayan güzel yıldız, aynı zamanda bir Dior kadını. 2013 Oscar Ödül Töreni’nde giydiği straples kesim Dior elbisesiyle hâlâ hafızalarımızda. 1990’da Louisville, Kentucky’de çocuk kampı işleten bir ailenin üç çocuğundan biri olarak doğan Lawrence, oyunculuk yapmaya 14 yaşında karar veriyor ve bu azimle liseyi yaşıtlarından önce bitiriyor. “Okulda kendimi herkesten daha aptal hissediyordum. İçeride, bir sırada oturmaktan nefret ediyordum. Okul beni neredeyse öldürüyordu” gibi cümleler kuran Lawrence’nin bir an önce mezun olup canına dişine takarak başarılı bir oyuncu olmak istemesine şaşmamalı. Doğal güzelliğiyle Hollywood’da “en gerçek kadın” silueti çiziyor. Şu anda ünlü sinema veri tabanı IMDB’deki yıldızmetre denilen popülerlik listesinin de en tepesinde. Bu başarıyı 2010’dan bu yana kariyer basamaklarını üçer beşer çıkarak yakaladığı düşünülürse, genç neslin işini ciddiye alan, en parlak ismiyle karşı karşıya olduğumuz sonucuna varılabilir.

        9

        SUKI WATERHOUSE

        Cara fırtınasından sonra şimdi de Suki fırtınasına kapıldık. Nereye baksak Suki Waterhouse’u görür olduk. Elle Dergisi tarafından ‘yılın modeli’ ödülünü kazanan Suki’yi Bradley Cooper’ın sevgilisi olarak tanıdıysak da o aslında İngiltere’nin en ünlü modellerinden. Modayı asla ciddiye almadığını söyleyen başarılı model, bu anlamda çok büyük stil hataları yaptığını itiraf ediyor. 1992 yılında Londra’da doğan başarılı model, 16 yaşında bir pub’da keşfedildi. 19’unda ise Marks & Spencer’ın iç çamaşırı kampanyasının yüzü oldu. Ve böylece genç modelin moda serüveni başladı. Burberry, Swatch, Lucy in Disguise, H&M, Max Studio, Caterina Gatta ve Pepe Jeans gibi markalarla çalışan güzel model Vogue, Elle, Love gibi moda dergilerinin kapak güzeli oldu. Sapsarı saçları, iri dudakları ve şirin aksanıyla tam bir İngiliz kadınını temsil eden Suki, hem Bradley Cooper ilişkisiyle hem de modellik kariyeriyle daha uzun zaman gündemimizde olacak gibi....

        10

        MIROSLAVA DUMA

        Miroslava Mikheeva Duma, kısaca Mira, Rus senatör Vasilay Duma’nın kızı. Farklı stili ve benzersiz tarzıyla moda dünyasına yön veren Miroslava Duma, aslında modaya hiç de uzak bir isim değil. Duma, Rus Harper’s Bazaar’ın moda editörü ve aynı zamanda Rusya’da yayınlanan OK Magazine, Tatler, Glamour gibi dergilerde editörlük yapıyor. Miroslava, mesleğinin hakkını fazlasıyla verenlerden... Olivia Palermo’ya rakip gösterilen Duma, ne giyerse giysin çok konuşuluyor ve trend öncüsü kimliğiyle rakiplerine taş çıkarıyor. 1984 doğumlu ikon, 2010’da bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Hamileyken bile stilinden taviz vermedi. Kısacası Miroslava Mikheeva Duma, cool bir anne, stil sahibi bir moda editörü ve şık bir işkadını... Miroslava stil sahibi tarzıyla sokaklarda olduğu sürece takipteyiz...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ