Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İBB'den yağış açıklaması 1 saatte 420 su tahliye müracaatı İstanbul yağmura teslim oldu 60 dakikada 60 kilogram yağış

        İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmurla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

        08.30 sıralarında Terkos Gölü üzerinde yerel ve ani olarak gelişen şiddetli yağış Küçükçekmece, İkitelli bölgesinde başlayarak Bağcılar, Güngören ve Haliç çevresinde çok etkili oldu. Hızlı hareket eden bulutlar kısa sürede Anadolu Bölgesi'ne geçerek yağış Üsküdar, Ümraniye ilçeleri üzerinde etkili oldu. Yağış yerleşim alanlarında etkili olduğu gibi özellikle Terkos, Sazlıdere, Alibey, Elmalı ve Ömerli su toplama havzalarına ciddi yağış bıraktı.

        Bölgesel olarak başlayan yağış 60 dakikada metrekareye 60-70 kg. yağış bıraktı.

        Sazlıdere 70 Kg.

        Küçükçekmece 60 Kg.

        İkitelli 57 Kg.

        Beşiktaş 46 kg.

        Bağcılar 43 Kg.

        Kadıköy 42 Kg.

        Eminönü 37 Kg.

        Fatih 29 Kg.

        Eyüp 22 Kg.

        Şile 20 Kg.

        Yağışlar bazı yol ve geçit altlarında su birikintilerine neden oldu. Trafikte aksamalar meydana geldi, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. AKOM, İtfaiye, Yol Bakım Onarım Müdürlüğü ve İSKİ, alarma geçerek gelen ihbarlar doğrultusunda su baskınlarına müdahale etti. Birimlere bir saatte 420 su tahliyesi müracaatı geldi. 55 motopomp, 28 vidanjör, 15 Kuka (kanal açma aracı) ile 200 personel tahliye çalışmalarına katıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ