Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Başarılı kadınları farklı kılan 12 özellik, İş hayatında başarılı olan kadınların ortak özelliklerini sizler için derledik, başarılı kadınlar, başarının sırrı, başarılı kadınların sırları, başarılı kadınların ortak özellikleri
        1

        1. Yapacakları konusunda derin bir tutku duyarlar

        Yaptığınız işi sevmiyorsanız, motive olamazsınız ve uğraşmak sıkıcı gelir. Fakat kariyerine tutkuyla bağlı olur ve bundan heyecan duyarsanız, enerjinizi memnuniyetle harcarsınız. Bu da başarıyı getirir.

        2

        2. Kendilerinden ya da çevrelerinden her zaman mükemmeli beklemezler

        Başarılı kadınlar şunu çok iyi bilir; her şey her zaman mükemmel olmaz. Varolan kusurlarla kendilerini hırpalamazlar ve her zaman yeteneklerini tazelemeye çalışırlar. Mental sağlıklarına dikkat ederler.

        3

        3. Sık sık yönetici olurlar

        Hemen hemen bütün başarılı kadınları bunu başarmıştır. Eğer yönetici olmak istiyorsanız kendi kurallarınızı koymalısınız. Bunu kontrol edebildiğinizde, yapabileceklerinizin ve üretebileceklerinizin daha akıllıca olacağını göreceksiniz.

        4

        4. İyi bir eş olurlar

        Başarılı kadınlar saygıdeğer ve doğru bir partner olur. Başarılı kadınların hayat arkadaşları pek olmaz diye düşünülse de, yalnız olmamaları kariyerlerine destek verir. Evli ve başarılı olan yüzlerce kadın yönetici olduğunu unutmayın.

        5

        5.Başarılı olacaklarına inanırlar

        Kendi başarınıza inanırsanız -bunun ne kadar çılgınca göründüğünün önemi yok- bu, başarıya ulaşmanızda bütünleyici bir etken olacaktır. Kendi yolunuzu düşünürken rahat olmalısınız. İnanırsanız istediğiniz sonucu gerçekleştirirsiniz.

        6

        6. Risk almaktan korkmazlar

        Bir düşünün; korkmasanız neler yapmazdınız? Başarılı kadınlar pervasızca kararlar vermezler, riski nasıl hesaplayacaklarını bilirler. Bu sebeple kariyeriniz için değişimi ve yapabileceklerinizi engelleyen her şeyden kurtulmaya bakın.

        7

        7. El ele vererek başarısızlıkların üstesinden gelirler

        Başarısızlık, başarının zıttı değildir; başarıya giden adımlardan biridir. Yazar J.K. Rowling'i hatırlayın; Harry Potter'ı ilk yayınlamak istediğinde, 12 ayrı yayınevi tarafından reddedilmişti...

        8

        8. Kendilerine iyi bakarlar

        Düzenli spor yaparlar. Sadece zayıf olmak için değil; sağlıklı yaşamak, stresi dindirmek ve enerjilerini arttırmak için bu hayat şeklini benimserler. ..

        9

        9. 'Yapılacaklar liste'leri asla aynı kalmaz

        Bazı zamanlar çok üretken olabilirsiniz; ama her zaman her şeyi yapamayabilirsiniz. Kurallara bağımlı kalmayıp farklı yollar bularak ve çözüme ulaşabileceğinizi unutmayın. Yeni şeyler denemekten asla çekinmeyin.

        10

        10. Kendilerine vakit ayırırlar

        Araştırmalara göre kadınlar ailevi sorumluluklarına önem verirler; ev işleri, çocuk bakmak gibi... Başarılı kadınlar kendilerine vakit ayırmayı bilirler ve buna ihtiyaç duyarlar. Aynı anda arkadaşlarıyla buluşma planları yapıp, aile yemeklerine ve davetlere katılabilirler.

        11

        11. Güçlü ilişkiler kurarlar ve ilişkileri beslemeyi bilirler

        Başarının bir diğer anahtarı, ilişkilere destek vermektir. İnsanlarla iyi ilişkiler kurmak ve şekillendirmek mutluluğunuza ve kariyerinize yardım edecektir.

        12

        12. Çevrelerine karşı merhametlidirler

        Başarılı kadınlar bilir ki merhametli olmak daima hayatı kolaylaştırır. İçlerindeki merhamet onları sadece iyi bir insan yapmaz, çalışanlarının onlara olan bağlılığını da arttırır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ