Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Boğaziçi Köprüsü'ndeki bakın ne zaman bitecek? (İstanbul Trafik)

        Deniz ÇİÇEK/ANKARA

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 9 Haziran’da başlayan Boğaziçi Köprüsü’ndeki bakım çalışmalarının gelecek yıl yaz aylarında tamamlanacağını söyledi. Yolu kapatmadan çalışmaları yürütmeye özen gösterdiklerini aktaran Elvan, köprüdeki çalışmaların yüzde 70 oranında tamamlandığını söyledi.

        HALAT DEĞİŞECEK

        Elvan, gelecek yılın ağustos ayında köprünün halatlarının değişeceğini ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki gibi dik halat uygulamasına geçeceklerini anlattı. Elvan, böylece çalışmaların 2015’in yaz aylarında tamamlanmış olacağını belirtti. Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan da gelecek yıl ağustosta köprünün asfaltlanacağını söyledi.

        Turan, şu anda Çin’de askı halatlarının üretiminin yapıldığını belirterek şu bilgileri verdi: “Köprü kulesine ilave takviye yapıyoruz. Bu takviyenin yüzde 15’i bitti. Köprüyü korozyondan önleyecek sistem olacak. Bu işler bitince asfaltı atılacak. Köprünün askı halatları eğikti. Dizaynı öyleydi. Yatay sistemde daha fazla halat gidiyordu. Halatın dikleşmesi maliyeti azaltacak. Halat dikleşince kulelere daha fazla darbe yapabilir. Bu darbeyi önlemek için de kulelere stopper’ler kurulacak. Köprü sallansa da kuleye bir etkisi olmayacak.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ