Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Alışveriş Dünyanın en tuhaf dondurma aromaları
        1

        Dondurma, özellikle yaz aylarının vazgeçilmez gıdalarından biri olarak görülür. Birbirinden lezzetli aromalarıyla büyük-küçük pek çok kişinin sevdiği dondurmalar kış aylarında da sıklıkla tüketiliyor. Ancak az sonra okuyacağınız dondurmaları yemek biraz cesaret istiyor...

        2

        Durian aromalı dondurma

        Daha önce denemediyseniz deneyenlerden size bir mesaj var: Sakın! Durian Güneydoğu Asya'nın en ünlü meyvelerinden biri. Onu ünlü yapansa çok kötü bir kokuya sahip oluşu... Hatta bu kokunun bir kanalizasyon kokusuyla mukayese edilebileceği söyleniyor. Buna rağmen Durian aromalı dondurma Vancouver'da bulunan bir dükkanın en çok satan dondurmalarından biri...

        3

        Kalamar Mürekkebi aromalı dondurma

        Japonya, tuhaf dondurma aromalarına öncülük eden ülkeler listesinde başı çekiyor. Tokyo'da bulunan bir eğlence merkezinde satılan "kalamar mürekkepli" dondurmanın yanı sıra ham at eti ve inek dili gibi değişik aromalara da rastlayabilirsiniz.

        4

        Ahtapot aromalı dondurma

        Yine Japonya'da üretilen bir aroma karşımızda... Türk mutfağına göre çok tuhaf dursa da Japonya'daki süpermarketlerde en çok satan ürünler listesinde başı çekiyor!

        5

        Sardunya ve noel ağacı aromalı dondurma

        İlginç bir kombinasyon değil mi? Bu dondurmanın aroması köknar ağacından geliyıor. Bu aromaya sahip dondurmanın diğer adı İskandinav Lokumu olmakla birlikte servis edilme şekli üzerine koyulan sardunya balığı...

        6

        Anne sütü aromalı dondurma

        Londra Covent Garden'da bulunan bir dondurma dükkanı, tartışmalara yol açsa da anne sütüyle dondurma yapmaya başladıl. Süte limon lezzeti ve Madagaskar vanilyası da ekleyerek yeni bir karışım elde edilen dondurmanın porsiyon fiyatı ise 14 Pound (yaklaşık 50 TL)

        7

        Spagetti ve peynir aromalı dondurma

        Bu dondurma Venezuela'da bulunan bir dükkanda çılgınlar gibi satılıyor! 900 dondurma aromasıyla ünlü olan mekan dünyanın en çok çeşidine sahip dondurma dükkanı olma özelliğine de sahip.

        8

        Haşlanmış bezelye ve balık aromalı dondurma

        İngiltere'de bulunan bir dükkan ikili bir lezzet sunuyor: naneli haşlanmış bezelye ve balık aromalı dondurma... Yine Türk damak tadına pek hitap etmese de ülkede oldukça popüler bir aroma.

        9

        Timsah aromalı dondurma

        Filipinler'de satılan bu dondurma, sürüngen yumurtalarından üretiliyor. Timsah yumurtası az kolesterol içerdiğinden dondurmanın sağlıklı olduğu söyleniyor ve ülkede en çok satan dondurma çeşitlerinin başında geliyor.

        10

        Sakatatlı dondurma

        Kuzu bağırsaklı dondurma, Londra'nın en ünlü market zincirlerinde dahi satılıyor. Bu marketlerde kuzu kalbi, kuzu karaciğeri ve kuzu akciğeri aromalı dondurmalar gibi oldukça sıradışı İskoç aromalarna rastlamak da mümkün.

        11

        Ağustos böceği aromalı dondurma

        Kolombiya'da el yapımı dondurma yapan bir dükkanda satılan dondurma, bildiğiniz ağustos böceğinden yapılıyor. Yapım aşamasının hayvan hakları savunucuları tarafından şiddetle kınandığı süreçte çalışanlar, böceğin kanatlarını çıkarıp kaynatıyorlar ve elde edilen aromayı kahverengi şeker ve çikolatayla kaplayıp satışa hazır hale getiriyorlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ