Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu İstanbul'da sağanak yağış Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı İstanbul'a yağış geliyor Bu illerde yaşayanlar dikkat!

        İstanbul'da etkili olan sağanak yağış cadde ve sokakları göle çevirdi. Yağmur suları nedeniyle araçlar ilerlemekte zorlandı.

        Meteoroloji'den yapılan açıklama yağışın saat 03.00 ile 20.00 arasında etkili olacağı ve yaşanalabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su bakını, dolu, su hortumu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

        TAKSİM DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ!

        Beyoğlu'nda şiddetli yağış sokakları göle çevirdi. Vatandaşlar ve araçlar aniden bastıran yağmur nedeniyle ilerlemekte zorlandı.

        Taksim ve çevresinde şiddetli yağmur etkisini gösterdi. Yağmur sebebiyle sokaklar ve caddeler göle döndü. Yağmur trafiği olumsuz etkiledi. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar duraklara ve iş yerlerinin önlerine sığındı.

        Sağanak yağış nedeniyle Taksim Metrosunu su bastı.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

        MARMARA ADASI'NDA HORTUM

        Balıkesir'in Marmara İlçesi'nde sabah saatlerinde denizde hortum oluştu. Adayı etkilemeyen ve 1 dakika 30 saniye süren hortumun ardından adada yoğun yağış başladı.

        Marmara ve Avşa Adası arasında, sabah saatlerinde bir dakika 30 saniye süren hortum oluştu. Marmara Denizi'nin ortasında oluşan hortum kimseye zarar vermezken tatilcileri korkuttu. Hortumun ardından gök gürültülü sağanak yağış başladı. Yağış nedeniyle Marmara Adası'nda bulunan 4 işyerini ve sahil kenarında bulunan bir eğlence mekanını su bastı. Kullanılamaz hale gelen eğlence mekanında bulunan tatilciler de geri dönmek zorunda kaldı.

        YAĞIŞ ÜSKÜDAR'DA DA ETKİLİ OLDU

        İstanbul'da etkili olan sağanak yağış Üsküdar'da vatandaşlara zor anlar yaşattı. İstanbul'da öğlen saatlerinde sağanak yağış etkili oldu. Yağışın en etkili olduğu yerlerden biri de Üsküdar sahiliydi. Yağmur nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kimi saklanacak bir yer aradı kimi otobüs ve vapura koştu. Kısa süren yağmurun ardından hayat normale döndü.

        HAVA SICAKLIĞI :Kuzeybatı kesimlerde 3 ila 6 derece olmak üzere batı bölgelerde azalacağı, iç ve doğu kesimlerde normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

        MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Çanakkale ile Edirne'nin güney ilçelerinde, öğle saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda (İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Edirne'nin güney ilçeleri) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

        EGE: Parçalı yer yer çok bulutlu, Kuzey Ege kıyıları ile öğle saatlerinde İzmir, Manisa ve Kütahya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Kütahya'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

        AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Çankırı çevreleri ile Eskişehir'in batı, Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Eskişehir'in kuzeybatı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

        BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Kastamonu çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Bolu, Düzce ve Karabük ile Zonguldak'ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

        ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Çorum ve Artvin çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ