Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Yağış geliyor AKOM'dan flaş açıklama! 14.00-18.00 saatleri arasında yağış geliyor Bu ilçelerde yaşayanlar dikkat!

        İstanbul'da dün hayatı felç eden şiddetli yağış bugün yeniden etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji yetkilileri yağışın etkisini arttırarak sürdüreceğini bildirdi.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, yağışlı havanın sabah saatlerinden itibaren İstanbul'un kuzeybatı (Terkos, Çatalca) kesimlerinde etkili olmaya başladığı bildirildi.

        Açıklamada, saat 14.00-18.00 saatleri arasında Sarıyer, Beykoz, Sultangazi, Eyüp, Şişli ve Gaziosmanpaşa ilçeleri başta olmak üzere il genelinde gök gürültülü sağanağın etkili olmasının beklendiği belirtilerek, "İtfaiye, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Park Bahçeler, Atık Yönetimi Müdürlüğü ekiplerinden oluşan 3 bin 150 personel ile bin 221 araç, muhtemel su baskınlarına karşı hazır bekletiliyor" ifadeleri yer aldı.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

        ANADOLU YAKASINDA TRAFİK AKSADI

        İstanbul Anadolu yakasında aniden başlayan yağmur D-100 karayolunu göle çevirdi. D-100 karayolunun Kadıköy Kozyatağı mevkiinde çift yönlü olarak yol suyla doldu. Sel nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken trafik de aksadı.

        FIRTINA ÇATILARI UÇURDU

        Körfez Yarımca sahilinde etkili olan fırtına çatıları uçurdu, ağaçları söktü, sahilde tekneleri batırdı.

        Meydana gelen şiddetli yağmur ve fırtına Körfez maddi hasara neden oldu.

        Şiddetli fırtına Yarımca Vapur İskelesi, özel bir restoran ve bir aile çay bahçesinin çatı ve çevresine zarar verirken, yol kenarında bulunan bir binanın çatısı D-100 karayoluna uçtu. Uçan çatı D-10 İzmit istikametinde yol kenarında park halindeki bir aracın üzerine düştü.

        Araçta maddi hasar meydana geldi. Meydana gelen fırtına, Körfez Belediyesi Alparslan Türkeş Stadının kapalı tribünün çatısını uçururken, tesisin bahçesinde bulunan yaşlı bir çınar ağacını da kökünden söktü. Öte yandan sahilde oturan bir vatandaşın bağlı teknesi de batarken, Yarımca Yelken Kulübündeki teknelere de fırtına sonrası zarar gördü.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ