Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Kavurucu sıcaklara dikkat! Yüksek nem salı gününe kadar sürecek Meteoroloji'den uyarı Kritik sıcak uyarısı

        Meteoroloji hava sıcaklığının artacağını ve yüksek nemin önümüzdeki salı gününe kadar devam edeceğini bildirildi.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

        MARMARA: Az bulutlu ve açık, doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; ilk saatlerde Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

        AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, iç ve doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzeybatısının yer yer parçalı ve çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra Çankırı çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu; Bolu, Düzce ve Karabük çevreleri ile Kastamonu'nun güney kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu; Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Artvin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin yer yer parçalı ve çok bulutlu; bugün öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile yarın (Çarşamba) Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

        SICAKLAR TRAFOYU PATLATTI

        Adıyaman'da aşırı sıcaklar nedeniyle elektrik trafosunda patlama meydana geldi.

        Edinilen bilgiye göre, Adıyaman merkez Turgut Reis Mahallesi Mustafa Yücel Özbilgin Parkı karşısında bulunan elektrik trafosu büyük bir gürültüyle patladı. Patlamanın ardından trafodan dumanlar yükseldi. Mahallenin elektrikleri yaklaşık 1 saat kesildi. Akedaş görevlileri yaklaşık 1 saatlik çalışmalarının sonunda bölgeye elektrik verilebildi.

        Akedaş görevlileri, sıcaklar nedeniyle vatandaşların klimalara aşırı yüklendiğini, ayrıca sıcaklar nedeniyle trafoda patlama meydana geldiğini ifade ettiler. Adıyaman'da termometreler 40 dereceyi gösterdi.

        KAVURUCU SICAKLARA PÜSKÜRTMELİ ÇARE

        Diyarbakır'da, vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak isteyen kafe işletmecileri, sıcak havaların etkisini azaltmak için iş yerlerine su püskürtme sistemi yerleştirdi.

        Diyarbakır'da, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, kafe işletmecilerini farklı çözümler bulmaya yöneltti. Sıcaklığın günlük 45 dereceyi aştığı kentte işletme sahipleri, çareyi su püskürtme cihazlarında buldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ