Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Modern zamanın külkedileri, Halktan gelip prenslerle evlenenler, grace kelly, kate middleton, Letizia Ortiz
        1

        PINAR ERBAŞ/HT CUMARTESİ

        Onlar mutlu sonla biten peri masallarının modern sürümleri. Kate Middleton, Letizia Ortiz gibi halktan gelip prenslerin kalbini çalmayı başaran prenseslerden bahsediyorum. Peki hikâyeleri sadece ‘kader ağlarını ördü’den mi ibaret yoksa gizli bir bildikleri mi var?

        2

        Avrupa’daki pek çok soylu aile ‘ideal damat’ adaylarını halktan gelen prenseslere kaptırıyor. İngiltere Prensi William’ın biricik eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton en popüleri...

        3

        Dünya basınının özellikle stil konusunda Kate Middleton’la yarıştırdığı bir diğer asil kan taşımayan prenses ise Letizia Ortiz Rocasolano. Ancak o ünvanını bir adım ileri taşıdı.

        4

        Geçtiğimiz aylarda İspanya Kralı Juan Carlos’un sürpriz bir kararla tahtını oğlu Prenses Felipe de Borbon’a bırakmasıyla Letizia Ortíz Rocasolano’ya kraliçelik yolu açıldı. Böylece, Letizia İspanya tarihinde kraliyet kanı taşımayan ilk kraliçe oldu.

        5

        Ve Grace Kelly... Modern zaman prenseslerinin en afillisi. Asalet ikonu olmuş bir kadını prenses tahtında benimsemek pek zor olmadı tabii. Film yıldızlığından Monaco prensesliğine uzanan bir hayat yaşadı. 56 yaşında trajik bir trafik kazasında vefat edene kadar unvanını layıkıyla taşımaya devam etti.

        6

        O, zamansız bir isim. Daha bu yıl hayatını anlatan bir film vizyona girdi. Biyografilerine Donald Spoto’nun kaleme aldığı bir yenisi eklendi. Biz de kitaptaki Grace Kelly’e dair ipuçlarından yola çıkarak “ortak özellikleri ne olabilir” diye diğer prensesleri mercek altına aldık.

        7

        GRACE KELLY

        AİLESİ: Ailesinin gözüne giremedi

        Grace Kelly Büyük Buhran’da (1929) doğdu. Babası, II. Dünya Savaşı’nın hemen ardından inşaat sektöründe çok kazandı. Grace, ablası ve erkek kardeşiyle 17 odalı bir malikânede büyüdü. Ancak ailenin en parlak çocuğu Grace değil ablasıydı. Grace, attığı her adımda kendini ailesine ispat etmek için çaba harcadı. Hollywood’un göz bebeğiyken dahi onların gözüne giremedi. Monaco prensesi olacağını duyurduğunda bile annesi Monaco’yu Morocco’yla (Fas) karıştırıp burun kıvırmıştı.

        8

        LETIZIA ORTIZ

        AİLESİ: Kardeşi intihar etti

        İspanya kraliçesi Letizia Ortiz, orta halli bir ailenin kızı. Annesi hemşire, babası gazeteci. 99’da boşanıyorlar. Akabinde babası bir gazeteciyle evleniyor. Babaannesi Menchu Álvarez del Valle ülkede iyi bir radyocu. 2 kardeşi var, biri ekonomist. Diğer kardeşi güzel sanatlarla ilgili, ancak 2007 yılında Madrid’deki evinde ölü bulunuyor. Aşırı doz ilaçla intihar girişiminde bulunduğu yazılıyor.

        9

        KATE MIDDLETON


        AİLESİ: Sıfırdan geldiler

        Galler prensesi ise işadamı Michael Middleton ve eski bir hostes olan Carol Middleton çiftinin en büyük kızı. Kendisinden 2 yaş küçük kız kardeşi Pippa, renkli kişiliğiyle ülkede en az ablası kadar ünlü. En küçük kardeş James Middleton ise ailenin en kendi halinde üyesi, unlu mamüller üreten bir şirketi yönetiyor. Middleton ailesi her ne kadar kraliyet soyundan gelmese de hatırı sayılır bir zenginliğe sahipler. Aile bugünkü servetine sıfırdan gelmiş. Postayla oyuncak ve eğlence malzemeleri satan bir şirketleri var.

        10

        KARİYERLERİ

        GRACE KELLY: Oscar’lı bir yıldız

        Grace Kelly, Oscar’lı bir yıldız. Amerikan Drama Sanatları Akademisi’ni bitirdi. Fotomodellik, reklam filmleri ve tiyatro sahnesini aynı anda yürttü. Ardından ‘High Society’, ‘The Rare Window’ gibi kült filmlerin yanı sıra pek çok Broadway gösterisinde de sahne aldı

        11

        LETIZIA ORTIZ : Acar muhabir

        Babasının yolundan gitti ve gazeteciliğe merak saldı. İspanya’nın çok izlenen ana haber bültenlerinden birini sundu. 11 Eylül saldırıları, Irak savaşı ve 2002’de yaşanan Galicia’daki tanker felaketinde sahadan yaptığı haberler ses getirdi. Prensle nişanlandıklarını halka duyurdukları gün dahi çalıştı.

        12

        KATE MIDDLETON: Sanat tarihi okudu

        Kate Middleton sanat tarihi mezunu. Floransa’daki Birtish İnstitute’de çalıştı. Bir dönem de giyim zinciri Jigsaw’da aksesuvar satın alma görevlisi oldu.

        13

        SKANDALLARI

        GRACE KELLY: Aile izin vermedi!

        Grace Kelly 18 yaşında oyuncu olmak için Philadelphia’daki aile evini bıra - kıp New York’a taşınsa da muhafazakâr ailesi onu her daim gözetimi altında tut - tuğundan ünlü yıldızın adı hiçbir skandalla anılmıyor. Kaldı ki basında Gra - ce’in adı ne zaman ünlü erkeklerle anılsa, aile abla Peggy’i kardeşinin yanına gönderip durum yoklaması yaptırıyor.

        14

        LETIZIA ORTIZ : Kayıtları yok ettirdi

        Gazeteci Isidre Cunill’in ‘Letizia Ortiz: Kralın Çemberinde Bir Cumhuriyetçi’ adlı kitabına göre prensesin üniversite dönemi aksiyonlu geçmiş! Esrar içmekten gözaltına alınmış, istenmeyen bir hamilelik yaşamış. İspanya’da o yıllarda kürtajın yasak olması nedeniyle Meksika’da bir kliniğe başvurmuş. Taç giydikten sonra ise İspanya Gizli Servisi’ni devreye sokarak, kayıtları yok ettirmiş.

        15

        KATE MIDDLETON: Adı ‘parti kızı’na çıktı

        Kate Middleton’ın da sansayonlarla dolu bir geçmişi olduğu söylenemez. Prens William’la ayrıldığı kısa süreli dönemde sıkça gece kulüplerinde boy gösterdiği için adı bir dönem ‘parti kızı’na çıkmış o kadar. Anne Middleton’ın ‘prense ona muhtaç olmadığını göstermeli ve kıskandırmalısın’ diyerek kızını eğlenceye yönlendirdiği de o dönem İngiliz basınında yer alan dedikodular arasında.

        16

        STİLLERİ

        GRACE KELLY: Zarif ve sadeydi

        Grace Kelly bir ‘stil ikonu’. Üstelik gardırobunu ünlü bir moda markasının tekeline emanet etmeden, kendi zevkiyle bunu başardı. New York’taki kız öğrenci yurdu Barbizon’daki arkadaşları Kelly’yi “Tüvit elbiseler, zarif pabuçlar ve önü tüllü şapkalar tercih ederdi. Dışarı çıkarken en sık giydiği şeyler bir süveter veya hırka, bandana ve eşarp, basit bir etek ve her zaman gözlük. Yani asla göz kamaştıran bir kıyafeti yoktu” diye anlatıyor. Bu sade tutumu film setlerinde de devam etti.

        17

        LETIZIA ORTIZ : ‘Halka yakınım’

        Letizia uzun bir süre haber spikerliği kimliğinden uzaklaşamadı. Sıklıkla ceket ve döpiyesler içinde çıktı halkın karşısına. Nişanlandıklarını açıklayacakları basın toplantısında dahi üzerinde beyaz bir pantolon ceket takımı vardı. Kraliçe kimliğiyle beraber Dior, Balenciaga, Boss ağırlıklı bir gardıroba sahip oldu. İspanyol hazır giyim markaları Mango ve Zara’yı da es geçmedi. Önemli törenlerde dahi bu markaları üstüne geçirerek ‘halka yakınım’ imajı yaratmaya çalıştı

        18

        KATE MIDDLETON: Kraliyet tarzına uydu

        Kate Middleton’ı öğrencilik yıllarında, gece kulübü çıkışında çekilen fotoğraflarında şort üstüne parıltılı bir bluzla sıkça görebilirsiniz. Prens William’la ‘çıkma’ etaplarında da göze çarpan bir stili olduğu söylenemez. Ancak kraliyet ailesinin desteği ve şart koşmasıyla aldığı eğitimler işe yaramış olacak ki şu an İngiltere’nin hatırı sayılır stil dergileri onun fotoğraflarıyla süslü. İlk adım etek boyları kraliyet ailesine yakışır uzunluğa geldi. Dolap İngiliz, Amerikan ve Avustralyalı tasarımcıların koleksiyonlarıyla donatıldı.

        19

        TANIŞMALARI

        GRACE KELLY:
        Zaten sarayda başlamıştı

        1955 baharında ünlü yıldız, Cannes Film Festivali’ne katılmak için yola çıkar. Rainier, onu ve birkaç sinemacıyı daha sarayına davet eder. Rainier biraz gecikir, hatta Kelly “Bizi böyle bekleterek biraz kabalık yapıyor” der ancak Rainier gönlünü almayı başarır. Aslında Monaco prensinin hızlı bir hayatı vardır. Ancak Grace Kelly’le tanıştıktan sonra “Doğru kadınla tanıştım” der.

        20

        LETIZIA ORTIZ : Haber yaparken tanıştı

        Letizia Ortiz, İspanyol halkının aşina olduğu bir yüz. Hatta prensin onu ilk kez televizyonda görüp annesi Sofia’ya “Çok güzel kadın değil mi” diye sorduğu, Kraliçe’nin kendisi tarafından dile getirildi. 2002’de Galiçya’daki tanker felaketi sırasında haber için bulunduğu bir ortamda Prens Felipe’yle tanıştı. Ve ilişkileri başladı. İki kızları var

        21

        KATE MIDDLETON: ‘Bir Middleton projesi’

        Kate Middleton ve Prens William, İskoçya’daki St. Andrews Üniversitesi’nde ortak aldıkları bir sanat tarihi dersinde tanıştı. Katie Nicholl, ‘Kate:The Future Queen’ adlı kitabında bu tesadüfü; Middleton’ın prenses olabilme projesinin bir parçası olduğunu söylüyor. Günahı boynuna..

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ