Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Marloes Horst, model Marloes Horst, hollandalı model, Victoria’s Secret modelleri, Victoria’s Secret

        Deniz EGELİ / HT CUMARTESİ

        Sarışın, mavi gözlü, bir içim su Hollandalı” diyorlar onun için. Evet Hollanda’nın “köyünden” kalkıp genç yaşta New York’a geldi Marloes Horst ama 19’unda Parada defilesine çıkmayı başardı. 21 yaşında Pirelli Takvimi’nde vücudunu sergiledi. 4 yıldır da Victoria Secret için çalışıyor. Horst kariyerindeki bu yükselişi Maybeline New York’un reklam yüzü olarak sürdürüyor. Önümüzdeki aylarda adını daha sık duyacağımız güzelle, 6 yıldır yaşadığı New York’u, şehirdeki hayatı ve güzellik üzerine konuştuk.

        ■ Hollanda’nın köyünden New York’a... Üstelik çok genç bir yaşta. Kendinize güveninizi nasıl sağladınız?

        Her zaman güçlü bir kişiliğim olmuştur. Kendine inanmak hem model olarak ihtiyacınız olan bir şey hem de hayatta çok büyük bir öneme sahip.

        ■ New York’a nasıl uyum sağladınız?

        New York benim yuvam. 6 yıldır burada yaşıyorum. Pek çok milliyeti içinde barındıran bir şehir olmasına bayılıyorum. Hiç uyum problemi yaşamıyorsunuz! New York’un her bir yeri kendine özgü bir kişiliğe sahip ve bu da bu şehri eşsiz ve çok özel kılıyor.

        ■ New York’u bir kelime ile nasıl ifade edersiniz?

        Sınırsız.

        ■ New York alışveriş cenneti...Oraya 1 valizle gidilip 3 valizle dönülür. Alışverişi için biraz tüyo alalım sizden?

        The Meatpacking District ve Bleeker Street dolaşmak ve alışveriş yapmak için oldukça eğlenceli yerler. Scoop NYC adlı mağazayı çok beğeniyorum. Pek çok farklı tasarımcının elinden çıkmış kıyafetler, çantalar, ayakkabılar ve mücevherler satıyorlar. İstediğiniz her şeyi bu mağazada bulabilmeniz mümkün!

        ‘FAVORİ YEMEĞİM SUŞİ’

        ■ Peki yemek dersem?

        En sevdiğim iki yer de Union Square’de bulunuyor. 15 East sushi yemek için harika bir yer! Küçük ve samimi, o yüzden rezervasyonunuza geç kalmamaya dikkat edin! Max Brenner’in çikolatalı tatlıları o kadar harika ki oradayken kendinizi Willy Wonka’nın çikolata fabrikasındaymış gibi hissediyorsunuz.

        ■ Favori yemeğiniz nedir? Tahmin etmek zor değil ama!

        Bu soru kolay oldu işte: Sushi!

        ■ Alışveriş ve yemeğe bayılıyorsunuz anladım peki ya başka neler yapıyorsunuz. Bir modelin günlük yaşamı nasıl geçer?

        Bir köpeğim var ve hayatımın aşkı resmen. Vaktimin büyük bir çoğunluğunu onunla harcıyorum. Şehir içinde dolanıyoruz, farklı farklı parklara gidiyoruz. Sinemaya ve SPA’ya gitmeyi çok seviyorum. Aynı zamanda Broadway gösterilerine gitmeye ve arkadaşlarımla akşam yemeğine çıkmaya da bayılıyorum. New York City’nin en güzel yanı bu. Yapacak o kadar çok şey var ki!

        ■ İşiniz gereği çok seyahat ediyorsunuzdur ama en çok nereye gitmek istersiniz? Ve yanınızda hangi kitap olmalı?

        O harika, büyülü Kuzey Işıkları’nı görmek için her zaman Alaska’ya gitmek istemişimdir. Kitapla ilgili doğru soruyu sordunuz. Kitap okumaktan zevk alabilmem için kafamın dingin olması lazım. Bu yüzden çoğunlukla tatillerde kitap okuyorum. Tatiana de Rasnay’in Sara’nın Anahtarı adlı kitabı en sevdiğim kitaplardan biri.

        ■ Moda endüstrisi için çalışıyorsunuz modayla hep ilgili miydiniz?

        Hollanda’nın kırsal kesiminde doğup büyüdüm ben ve büyürken en moda şeylere ulaşmak o kadar kolay değildi. Modaya ilgi duymamla modelliğe başlamam eşzamanlı gerçekleşti ve o zamandan beri de en büyük tutkularım arasında.

        ■ O günden bugüne nasıl bir stil belirlediniz kendinize?

        Tipik kadınımsı bir giyim tarzım yok açıkçası. Sürekli moda çekimlerinde yer aldığım için çoğu insan beni hep elbise giyiyor zannediyor ama aslında jean pantolon, bluz ve ceketle kendimi daha rahat hissediyorum.

        ■ Favorileriniz bu kadar mı?

        Çok zor bir soru bu. Ruh halime bağlı aslında. Beyaz ceketleri seviyorum. Pek çok kıyafeti çok harika bir şekilde tamamlıyor.

        ■ Fiziğiniz güzelliğiniz Allah vergisidir evet ama ya sizin emeğiniz, yoksa sushi’ye mi borçlusunuz?

        Pilates ve boks yapıyorum. İkisinin birleşimi harika bir sonuç ortaya çıkartıyor çünkü ikisi de çok farklı sporlar. Egzersiz yapmayı eğlenceli ve ilginç bir hale getiriyor.

        ■ Güzellik mesleğiniz aslında. Bir kadını güzel yapan şey nedir?

        Herkesin güzelliği içten gelir. Güzellik, sahip olduğunuz özgüven, mutluluk ve sevgidir. Makyaj yalnızca zaten belli olan iç güzelliğinizi daha da ortaya çıkartmaya yarayan bir araçtır.

        ■ Annenizden ya da büyükannenizden hiç güzellik ipuçları aldınız mı?

        Aslında şu ana kadar geçirdiğim süreç içerisinde öğrendiklerimden yola çıkarak ben anneme harika güzellik ipuçları verdim desem yalan olmaz!

        Annenize de öğrettiğiniz, profesyonellerden öğrendiğin en iyi ipuçları neler?

        Model olmak bana yepyeni bir dünyanın kapılarını açtı. Ürünleri nasıl kullanmam gerektiğini, hangi renklerin cildimin tonuyla en iyi uyumu sağladığını öğrendim. Çok eğlenceli bir şey aslında çünkü her makyaj sanatçısının kendine has bir tarzı var. Bu yüzden çok farklı teknikler öğrenebiliyorum. Son zamanlarda profesyonellerden öğrendiğim en iyi ipucu favori renginizi ve dokunuzu bulabilmeniz için pek çok ürün denemeniz gerektiği. Deneyip, harika vakit geçirecek o kadar çok seçenek var ki!

        ‘Brigitte Bardot’da olması gereken her şey var’

        ■ Güzellik ikonunuz kim?

        Brigitte Bardot. Gerçek bir kadında olması gereken her şeyi temsil ettiğini düşünüyorum.

        ■ Bir güzellik markasının yüzü olmak modellik camiasında önemlidir, starlığın yolu açılmıştır aslında. Sizin için ne ifade ediyor?

        Maybeline New York o kadar büyük ve zihinlere kazınan bir marka ki kadınların güzel görünmelerini ve güzel hissetmelerini sağlıyor. Böyle bir markanın parçası olduğum için gurur duyuyorum.

        ■ “Belki bununla doğmuştur” cümlesi sizin için ne ifade ediyor?

        Makyaj her kadının zaten sahip olduğu güzelliği ortaya çıkartmaya yarayan bir araçtır. Maskara sürdüğünüzde ya da cesur renkte bir ruj kullandığınızda kendinize güveniniz daha da artar. “Belki bununla doğmuştur” zaten içinizde bulunan ve sahip olduğunuz güveni ifade ediyor. Bunu ortaya çıkartmak için de birazcık makyaj yeter!

        ‘Maskarasız çıkmam’

        ■ Çantanızdan eksik etmedikleriniz?

        Yanımda mutlaka her zaman bir kapatıcı, maskara ve BB krem bulunduruyorum. Bunlar; uçuş sonrası uyanık, taze ve güne hazır gözükmek için birebir.

        ■ Gündüz ve gece için makyaj tercihiniz...

        Gün içerisinde oldukça sade yapmayı tercih ediyorum; maskara ve BB krem taze ve hoş gözükmemi sağlıyor. Akşamları ise biraz daha seksi bir görünüm yakalamak için eyeliner sürüyorum.

        Kimlik kartı

        Doğum tarihi: 8 Mart 1989

        Doğum yeri: Hollanda

        Boyu: 1.74 cm

        Ölçüleri: 85-62-90

        Ayakkabı: 37

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ