Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Sıcak hava yeniden geliyor Yaz bitti mi? Yurtta hava durumu

        Birkaç gündür etkisini gösteren serin hava yerini kavurucu sıcaklara bırakıyor. Çarşamba gününden itibaren sıcaklık 5 derece birden artıyor. Ayrıca bugün Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde toz taşınımı beklendiği bildirildi.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

        Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara' nın doğusu, Konya, Karaman ve Aksaray il merkezleri dışında İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Göller Yöresi ile Kütahya, Uşak ve Denizli'nin doğu kesimleri, Afyonkarahisar, Antalya'nın iç ve batı kesimleri, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kilis, Gaziantep'in kuzey ve batı kesimleri ile Malatya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Kastamonu ve Çankırı'nın doğu, Çorum ve Amasya'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor." denildi.

        TOZ AŞINIMI UYARISI!

        Son uydu verilerine ve yapılan meteorolojik değerlendirmelere göre; Güneydoğu kesimlerde esecek kuvvetli güneyli rüzgarlarla birlikte bu gece saatlerinden itibaren Şanlıurfa ve Mardin'de yoğun olmak üzere Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

        MARMARA: Bölge genelini parçalı ve çok bulutlu, doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor

        EGE: Parçalı, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Afyonkarahisar çevreleri ile Kütahya, Uşak ve Denizli'nin doğu kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

        AKDENİZ: Parçalı bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Hatay dışında Doğu Akdeniz ile Antalya'nın batı kıyılarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği geçeği tahmin ediliyor.

        İÇ ANADOLU: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Konya, Karaman ve Aksaray il merkezleri dışında sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Sinop ile Kastamonu'nun doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

        ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimleri ile Çorum ve Amasya'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

        DOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla kuzey kesimlerinin çok bulutlu; bölgenin kuzey kesimleri ile Malatya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneyinde güney yönlerden kuvvetli olarak (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

        GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde, güney yönlerden esecek kuvvetli (30-50 Km/sa) rüzgarla birlikte toz taşınımı bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ