Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler En tuhaf 10 sofra inanışı, Bu ülkelerde yemek yerken bir daha düşüneceksiniz, rusyada yemek, çinde yemek, japonyada yemek, yeni ginede yemek, jamaikada yemek, nijeryada yemek
        1

        Çin
        Çin'de yemek kültürü hakkında batıl inanışlar oldukça fazla. Yemeklerin tıpkı Japonya'da olduğu gibi çubuklarla yendiği ülkede elinizdeki çubuğu birinin yüzüne doğrudan uzatmanız büyük kabalık olarak kabul ediliyor. Ancak en önemlisi, karnınız doyduktan sonra kullandığınız çubuğu tabakta kalan yemeğe saplayıp bırakmamanız gerekiyor. Çünkü bu hareket, yemek yediğiniz restoran sahibi ve çalışanlarına bir hakaret olarak algılandığı gibi, mekanı da lanetleme anlamına geliyor.

        2

        Japonya
        Japonya şüphesiz güzel bir ülke... Dünya çapında pek çok insanın da tercih ettiği ülkeler arasında üst sıralarda yer alıyor. Japon mutfağı yemekleriyle ünlü olduğu kadar, yemek yeme tarzıyla da kendine has bir ülke. Yemeklerin chopstick adı verilen çubuklarla yendiği Japonya'da bir sofraya oturduğunuzda dikkat etmeniz gereken önemli bir detay var; çubuklarla yemek hal-i hazırda bizler için zor bir meseleyken, yanınızdaki kişinin çubuğuna kendi çubuğunuzdan yemek uzatmanın bambaşka bir anlama geldiğini bilmeniz gerekiyor. İnanışa göre bu hareket, sevdiğiniz biri ölüp yakıldıktan sonra kemiklerini bir başkasına vereceğiniz anlamına geliyor. İyisi mi paylaşacağınız yemeği ortaya bir tabağa söylemek ve oradan yemek...

        3

        Yeni Gine
        Yeni Gine'de kadınlar için yemek tabuları çok net; eğer regl dönemindeyseniz muz, kırmızı meyve ve taze et ürünü yiyemezsiniz. Öte yandan erkekseniz, regl dönemindeki bir kadının hazırladığı yemeği yememelisiniz. Eğer yerseniz ölümcül öksürüğe yakalanacağınıza ve öleceğinize inanılıyor! Tabii, risk almak istiyorsanız, önden buyrun!

        4

        Hindistan
        Hindistan'da yemek kültürü konusunda yaygın olan tabular, genellikle bölgelerdeki inanışlardan etkilenerek değişiklikler gösteriyor.
        Hinduların yaşadığı bölgelerde inek eti yemek yasak, zira inek kutsal hayvan olarak kabul ediliyor. Müslüman bölgelerde ise domuz eti tüketilmiyor.

        5

        Rusya
        Diyelim ki Rusya'ya gittiniz ve güzel bir kadını yemeğe davet ettiniz. Bilmeniz gereken en önemli şey şu; CÜZDANINIZI SAKIN UNUTMAYIN! Zira Rusya'da yemeğe davet edilen kadınlar ilk akşam yemeğine gelirken yanlarında asla cüzdanlarını getirmez. Kulağa biraz eski usül gelse de centilmenliğin kime ne zararı olabilir değil mi? Yani Alman usulünü aklınızdan çıkarın.

        6

        Jamaika
        Yabancısı olan pek çok ülke vatandaşı Jamaika'da çocuk yetiştirme konusunda büyük sıkıntı yaşayacaktır. Çünkü Jamaika'da henüz konuşamayan küçük bir çocuğun tavuk yemesi durumunda, çocuğun hiçbir zaman konuşamayacağına inanılıyor ve küçük bebekler tavuk etinden mahrum kalıyor. Yine çocukların bir yumurtanın yalnızca yarısını yemesi, o çocuğun büyünce hırsız olacağına işaret ettiği düşünülüyor. En tuhafı ise çocukların süt içmesinin, ileride alkol bağımlısı olmalarına sebep olacağına inanıldığı için kesinlikle içirilmiyor!

        7

        İtalya
        İtalyan mutfağı pek çok kişinin favorisi olan yemekleri içeriyor; pizzalar, makarnalar, birbirinden lezzetli soslar ve şaraplar... Ancak ülkede yemek yerken bilmeniz gereken önemli bir detay var. Size ikram edilen bir yemeği ilk sefer asla ama asla kabul etmeyin, bu büyük bir kabalık olarak görülüyor. Aynı yemek ikinci kez ikram edildiğinde ise serbestsiniz!

        8

        Nijerya
        Nijerya'da bir çocuğun hindistan cevizi sütü içmesi, o çocuğun zekasını kaybedeceği anlamına geliyor!

        9

        Fransa
        Fransa'da çok uçuk yemek tabuları yok. Ancak atlamamanız gereken detaylar yok değil. Örneğin bir restorana gittiğinizde yemeğinizi acele acele yememeli, ve mümkünse tamamını bitirmelisiniz. Olur da yemeğinizi bitiremez ve kalanı paket yaptırmak isterseniz en büyük hatayı yapmış olursunuz, zira bu hareket yemeği beğenmediğiniz anlamına geliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ