Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Evinde 'Anadolu' kaplanı besliyor!, Duygu Demir, Kayseri'de doğan ve 'geceleri yalnız kalamayan' 2 aylık Bengal Kaplanı 'Anadolu'ya gündüzleri ofiste geceleri de evinde bakıyor, anadolu kaplanı, kayseride anadolu kaplanı, evinde kaplan besliyor, kayseri

        Kayseri'deki Anadolu Harikalar Diyarı'nda 2 ay önce doğan dişi Bengal kaplanı, annesi emzirmeyi redddetti. Anket sonuçları doğrultusunda 'Anadolu' ismi verilen yavru kaplana hayvanat bahçesi çalışanları sahip çıktı ve biberonla süt verip büyüttü.

        Hayvanat Bahçesi'nin Veteriner Hekimlerinden Duygu Demir, kaplan yavrusu Anadolu ile ilgilenirken Hayvanat Bahçesi görevlisi Rüstem Küçük, ''Kaplan yavrumuz gayet sağlıklı ancak biraz hırçın ve sürekli kendisiyle ilgilenmemizi istiyor. Doğumundan itibaren veterinerimiz Duygu hanıma çok alıştı ve ondan ayrılmak istemiyor. Şimdiye kadar biberonla süt vererek besliyorduk ama artık et de yemeye başladı. Duygu hanıma çok alıştığı için akşamları yalnız kalamıyor. Duygu hanım da evine götürüyor ve sabah da hayvanat bahçesine getiriyor'' dedi.

        'KIZIM'

        Dişi kaplan yavrusu Anadolu'nun kendisine çok alıştığını ve ayrılmak istemediğini ifade eden Duygu Demir de, gündüzleri Anadolu'yu sık sık hayvanat bahçesindeki ofisine getirerek bakımını yapıp onunla vakit geçirdiğini, akşamları da evine götürdüğünü, gece yattığında ise kaplan yavrusunun yatağına gelerek kendisiyle birlikte uyuduğunu, bundan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Demir, kaplan yavrusuna 'Kızım' diye hitap ediyor ve yavru kaplan da sanki kendisine söylendiğini anlıyormuş gibi tepki veriyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ