Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Marmara'da fırtına, İDO ve BUDO'nun bu seferleri iptal edildi, İDO sefer iptalleri, hava durumu, hava sıcaklığı, İstanbul'a fırtına uyarısı

        Marmara'da şiddetli rüzgar sebebiyle deniz ulaşımı aksıyor.İDO'dan yapılan açıklamada bazı hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsleri seferlerinin iptal edildiği bildirildi.

        İptal edilen seferler ve saatleri şöyle:

        07:00 Esenköy-Çınarcık-Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü

        07:30 Armutlu-Armutlu TK-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü

        08:00 Bostancı - Yenikapı - Avşa Deniz Otobüsü08:30 Bursa - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü

        09:00 Avsa - Marmara / Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü

        09:45 Bostanci - Yenikapı / Marmara - Avşa Deniz Otobüsü

        11:00 Bostanci - Yenikapı / Marmara - Avşa Deniz Otobüsü

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ...

        BUDO'NUN İPTAL EDİLEN SEFERLERİ...

        Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi (BUDO) ve İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO), bazı seferleri, hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.BUDO'nun internet sitesinde yer alan açıklamada, 07.00, 09.00 ve 11.00'de Bursa'dan İstanbul'a, 08.00, 10.45 ve 12.30'da İstanbul'dan Bursa'ya yapılması planlanan seferlerin iptal edildiği belirtildi.

        Ayrıca 08.30'da Erdek'ten Tekirdağ'a, 11.30'da Tekirdağ'dan Avşa'ya ve Erdek'e yapılması planlanan BUDO seferlerinin de iptal edildiği duyuruldu.

        İSTANBULLULAR BU 5 GÜNE DİKKAT!

        MeteorolojiGenel Müdürlüğü ve AKOMMeteorolojiBirimi'nin değerlendirmelerine göre, İstanbul 5 gün süreyle şiddetli rüzgarların etkisi altına girecek.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Türkiye'nin batı kesimlerinde (Batı Karadeniz, Marmara ve Ege) kuvvetlenen rüzgarın, hafta başına kadar aralıklarla fırtına seviyesine, saatte 30-70 kilometre hıza ulaşacağının tahmin edildiği belirtildi.

        Rüzgarın, Marmara'da dün öğle saatlerinde etkisini artırarak 50-60 kilometre/saat, akşam saatlerinden itibaren 60-70 kilometre/saat fırtına şeklinde esmesinin beklendiği, fırtınanın 2 Eylül'de akşam saatlerinde etkisinin azalacağının öngörüldüğü bildirildi.

        Açıklamada, "Rüzgarın açık deniz seferlerini aksatması, çatı ve tabela uçması, ağaç devrilmesi, denizde dalga yüksekliğini artırarak (2 ila 5 metre arası) olumsuzluklara neden olabileceği tahmin ediliyor. Muhtemel olumsuzluklara karşı İtfaiye Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ve ilgili birimler hazır bekletiliyor" denildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ