Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Sosyal hayatta yıldızlar karması, Sırma Karasu yazıları, Sırma Karasu Habertürk,

        Sırma KARASU/sirmakarasu@gmail.com

        Haftanın en önemli müzik olayı MTV’nin Video Müzik Ödülleri’ydi. Ortamlarda açılan canlı performans videolarına “Vaoov manyak olmuş” deyiverdim ama 20 yaşını aşmış her kadın birey gibi ilgimi, gecenin dedikodularına bas geç yaptım. Mesela, Beyoncé’nin onu aldatan ve boşanacakları söylenen Jay-Z’nin kızları Blue Ivy ile sahneye çıktığında ağlaması bayağı iyiydi. Bu Başak burcuna hastır, hak etmediğine inandığı yenilgiyi kaldıramaz. Beyoncé orada kendine yapılan haksızlıktan ötürü kendine acımış, ağlamıştır. Nereden mi biliyorum? Beyoncé, Fatih Terim ve benim ortak özelliğimiz 4 Eylül doğumlu olmamız. Bu iki ünlüyle doğum günü kutlaması bayağı enteresan olurdu. Eksantrik karakteri şarkıcılığını dahi aşan ünlülerden herkesin hayatına birkaç tane şart!

        SEDA SAYAN

        1 Eylül itibarıyla Show TV’de sultanlığına dönecek olan Seda Sayan’ın, role filan ihtiyacı yok yüzde 100 doğal. Günlük hayatta doğallığı abartıp ortalıkta saç baş dağınık, makyajsız gezmez. Her daim bakımlı, “kalem etek-stiletto’suz çıkmam” bir tip. Böyle sürekli hoş ve moralli görünen kadınlara insan en çok kriz anlarında ihtiyaç duyar. Diyelim devlet dairesinde bir aksilik çıktı, sevgilinizle aranız kötü Seda Sayan tam bir telefonla yetişecek dost. Önce sizi moraliniz düzelsin diye “Hadi annem sıkma canını” diye kuaföre götürecek sonra da siz kendinizi şımartırken problemi çaktırmadan çözecektir. Bu kadar insan yıllardır programına akın akın boşuna gitmiyor!

        SİBEL CAN, SEREN SERENGİL VE SAFİYE SOYMAN

        Bu üçlüyle gün yapılır. Şöyle bol dedikodulu, keyfimizce yiyip içmeli bir kadın toplanmacası. Seren Serengil ekibin “Diyetteyim” deyip kısır ve keki görünce dayanamayan şıpsevdisi. Faik Bey sohbetin en tatlı anında arayıp Safiye’yi telefonda sinir edecek sevgili tipi. Sibel saatler ilerledikçe dayanmayıp kesin Mezdeke’yi açtırıp dans etmeye başlar. Bu ekip, topluca iş bırakmaca?

        AJDA PEKKAN

        Yıllardır süren estetik operasyon goy goy’unun dayanılmaz sıkıcılığı bir yana bu muhabbetin Ajda Pekkan’ın esas konuşulması gereken muhteşemliklerini gölgelemesi en fenası. Ajda Pekkan her dönem kendi yaşındaki kadınların bir numaralı stil ikonudur. Hem de ikoncanlar gibi taklit değil de takip edilen bir kadındır. Tek tek alınıp kombinlenmiş kıyafetlerden ziyade kendince bir tarzı vardır, ilham alınasıdır. Nereye varacağımı sanırım anladınız; Ajda Pekkan kesinlikle olabilecek en iyi alışveriş arkadaşıdır. Beraber ister dizaynır ayakkabı için Nişantaşı’na git ister son rötuşlar için malzeme almaya Tahtakale’ye bu kadın sizi bir anda olabileceğiniz en iyi hale getirir.

        DEMET AKALIN

        Demet Akalın her röportajında mutlaka ağzından yakın çevresiyle ve arkadaş olduğu ünlülerle ilgili bir iki detay kaçırır hem de alaycı bir üslupla. Kafası birine attı mı da enikonu acımasız olabiliyor. Demet yakın kız arkadaş grubundaki aşırı havalı, gıcık kızı çekiştirmek için ideal dedikodu arkadaşı. İlk başlarda şöyle bir ağzını ararsınız, diplomatik takılır “İyi kız ya” filan der. Hatta biraz da sizin nabzınızı ölçer. Sonra “Yalnız geçen gün senin pembe taşlı ayakkabılarına nasıl baktı fark ettin mi” dediğiniz anda hayırlı olsun, işte karşınızda acımasız ve dobra Demet Akalın.

        CANDAN ERÇETİN

        O tam bir ulaşması güç arkadaş modeli. Hani akıllı telefonların sunduğu onlarca farklı ulaşım yöntemini pes ettirenlerden. Böyle arkadaşlarınızla görüştüğünüzde özel ve dingin hissedersiniz. Sizi asla araya sıkıştırmaz, tüm ilgilerini size ayıramayacakları zaman görüşmezler. Onunla yağmurlu bir İstanbul sonbaharında, ortalıkta pek insan olmayan bir hafta içi buluşup Fransız Kültür’de film izlemek akabindede Tünel’de Café Noir içmek isterdim.

        HANDE YENER

        Enteresan tasarımlı takılar ve saç aksesuvarları zayıf noktam. Aslında birçok kadının öyle de yanımızda sürekli “O ne öyle, dışarı kafandakiyle mi çıkacaksın?” diyen tipler var. Hande Yener giyimi kuşamı, aksesuvarları ve genel eğlenceli halleri gereği tam önce evde beraber müzik eşliğinde şarkı söyleyerek hazırlanılacak sonra birlikte kız kıza gece çıkması yapılacak arkadaş.

        ERKİN KORAY

        Sevenlerinin Erkin Baba’sı. Bundan üst bir hitap yok. Sahnede çılgın görünse de hem kendinin hem de şarkılarının dingin, sağaltıcı bir enerjisi vardır. Erkin Koray sabit mekânda takılan dert ortağı arkadaştır. Arayıp “Erkin Baba mekânda mısın” dersiniz “Gel” der. Gittiğinizde ister sevgilinizden ayrılmanın acısını ister başka derdinizi dinler. Akıl verir, yeri gelirse de hatanızı yüzünüze vurur kızar. Deneyimlerinden damıttığı bilgiler ilaç gibi gelir. TArKAn Onun dünyanın en eğlenceli, fıkır fıkır insanlarından biri olduğu konusunda hem fikiriz değil mi? Bütün karizmasına rağmen o hınzır bakışlarında nazik bir ifade de vardır. Tarkan ideal deniz tatili arkadaşıdır. İstediğinizde beraber gezip eğlenirsiniz -hatta belki plajda tavla bile atarsınızyalnız kalmak istediğinizdeyse sizi “Kulübe gidelim” diye zorlamaz. Tarkan bunu okuyorsan yarın saat 19’da Esenler Otogar’da seni bekliyor olacağım.

        KIVANÇ TATLITUĞ

        Kıvanç şarkıcı değil ama onsuz ünlü karması yapamam. Fazla uzatmayayım, adam hem yakışıklı hem de her halinden belli içten. Bekâr kızlar için işkence haline gelen herkesin çift çift katıldığı düğün, nişan gibi etkinliklere yalnız gitmemek için aradığım yakın erkek arkadaşım olsun isterdim. İnsanların yüzünde oluşacak ifadeyi düşünsenize, uzaylıyla gitseniz bu kadar dikkat çekmezsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ