Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Erkek adamdan da stil ikonu olur!, Esra Çoruh haberleri, Esra Çoruh Habertürk

        Esra ÇORUH/ecoruh@htgazete.com

        İtalyan erkekleri canlı renkte slim kısa pantolonları, Fransız erkeklerini üzerlerine tam oturan takımlarıyla görünce kimi zaman “Peki Türk erkekleri niye giyinmeyi beceremiyor” diye düşünmüyor değilim. Evet günümüzde erkekler modaya her geçen gün daha da ilgi gösteriyor ama kimi zaman da fazla ciddiye alıyorlar. Slim moda diye slim’in ayarını kaçıranlar, aksesuvar modasını abartanlar, reklam panosu gibi logolu kıyafetler içinde gezenler, basit bir takım elbisenin bedeninin ölçüsünü bile tutturamayanlar... Gelmiş geçmiş en şık lider Atatürk’ü düşündükçe de “Evet, bizim de unutulmaz stil ikonu bir liderimiz var” diyorum.

        Evet stil sahibi olmak; clutch çanta taşımak ve slim fit renkli jean giymekle olmuyor. Doğru parçaları yerinde kullanmak işin ilk kuralı. Yaşına göre giyinmek de önemli bir ayrıntı! Beylerin dikkat etmesi gereken takım elbise ya da ceketlerinin vücut ölçülerine göre olması. Ne üzerinden düşer gibi olmalı, ne de içinde hareket edemeyecek kadar dar... Beylerin beyaz gömleği kurtarıcı olmalı. Kimi zaman jean’le kimi zaman takım elbiseyle de giyilebilecek beyaz gömlek önemli bir nokta. Ve tabii ki ayakkabılar... Biz acımasız kadınların ilk baktığımız detay olan ayakkabılara aman dikkat! Ve aksesuvar konusuna da gelirsek; saat en önemli ayrıntı. Aksesuvar kullanmayı bilmiyorsanız da elinize clutch alarak stil ikonu olamazsınız

        HOLLYWOOD'UN STİL İKONLARINDAN İLHAM ALIN!

        Akdeniz rahatlığı: Javier Bardem Oscar kazanan ilk İspanyol aktör Javier Bardem Hollywood’un en iyi giyinen erkek stil ikonlarından biri. Usta oyuncunun giyim stili tipik bir Akdeniz erkeğinin rahat, cool ve ayakları yere basan tarzını yansıtıyor.

        Dört dörtlük: Brad Pitt “Çuval giyse yakışır” sözcüğü sanırım Hollywood dünyasının gelmiş geçmiş en yakışıklı aktörlerinden biri olan Brad Pitt’e yakışır. Müthiş oyuncu yeteneğinin ve kusursuz görünümünün yanı sıra Brad Pitt’in yıllardır değişmeyen şık tarzıyla dört dörtlük bir stil ikonu. Her sene dünyanın en seksi erkekleri arasına girmesi de bunun kanıtı.

        Maskülen ve cool: David Beckham David Beckham en stil sahibi futbolculardan biri. Başarılı sporcu düzgün fiziği ve cool tarzıyla en önemli erkek stil ikonlarının başında geliyor. Beckham günlük hayatında rahat giyinmeyi ve maskülen cool tarzını sonuna kadar kullanmayı çok iyi biliyor.

        Slim fit takımlarıyla: Tom Ford Teksas doğumlu dünyaca ünlü tasarımcı Tom Ford tasarımcı kimliğinin yanı sıra kendi tarzıyla da yeni neslin belki de en fazla etkilendiği stil ikonlarından biri. Modanın kalbinde yetişen başarılı tasarımcı kendi modasını yaratarak kitleleri peşinden sürüklemesini bildi. 1994’te Gucci’nin bünyesine girerek markanın kreatif direktörü olan yakışıklı tasarımcı İtalyan markasını dünyanın önde gelen markalarından biri yaptı.

        Klasik ama cool: George Clooney Hollywood dünyasının en yakışıklı ve en karizmatik aktörlerinden biri olan George Clooney titizlikle seçtiği kıyafetleri ve zamansız tarzıyla adeta genç nesil oyunculara meydan okuyor. Yakışıklı aktör siyah takım elbiseleri, beyaz gömlekleri ve chino tarzı gri pantolonlarıyla herkesin sevdiği modern bir Hollywood stili oluşturdu. Ünlü aktör sayesinde takım elbise giymek klaslığın göstergesi oldu. Kravatsız bile takım elbisenin bir erkeği nasıl rahat ve şık göstereceğinin ispatı olan başarılı aktör cool, klas aynı zamanda klasik tarzıyla Hollywood’un önde gelen stil ikonlarından.

        Rahatına düşkün: Sean Penn Sean Penn şık tarzıyla stil ikonu unvanını sonuna kadar hak ediyor. Amerikan stilinden ödün vermeyen başarılı aktör için rahat olmak her şeyden önemli. Sean Penn kıyafet konusunda abartıdan ve gösterişten uzak duruyor. Rahatına düşkün ama neleri giyip giymeyeceğini çok iyi biliyor. Ara sıra giydiği beyzbol ceketleri ve davetlerdeki simsiyah hali aslında onun stilinin en renkli zamanlarını oluşturuyor.

        İddialı ve modern: Ryan Gosling Oyunculuğuyla olduğu kadar stiliyle de dikkat çeken Ryan Gosling, sade parçaları bir araya getirerek çarpıcı bir görünüm yaratmada usta. Kırmızı halıda jilet gibi özenli, günlük hayatında rahat ve cool olmayı tercih eden yakışıklı oyuncu renklerle ve trendlerle barışık stiliyle dikkatimizi çekiyor. Takım elbiselerde petrol yeşili, mavi ve bordo gibi farklı renkleri; keskin yakalı ceketlerle ve skinny pantolonlarla birleştiriyor. Dış giyimde, kırmızı, hardal gibi parlak renkleri; gri, camel tonlarda kazak ya da gömleklerle yumuşatıyor. En parlak kumaşları bile en erkeksi formlarda kullanarak hem iddialı hem de modern görünüyor.

        Kravatsız şıklık: Bradley Cooper Kırmızı halının en şık temsilcilerinden Bradley Cooper, kendine güvenli tavrı ve çabasız şıklığıyla her zaman farkını ortaya koyuyor. Yakışıklı oyuncu kravatsız ve koyu renk takımlardan vazgeçemiyor. Oscar gibi önemli geceler dışında kravat ya da papyon takmayan oyuncu, genellikle kareli ya da desenli gömlekler giyerek takımlarına hareket getiriyor. Aksesuvar olarak pahalı saatlerden ve güneş gözlüklerinden vazgeçemeyen Cooper, kusursuz stili ve başarılı oyunculuğuyla bizleri kendine hayran bırakıyor.

        Jean ve tişörtüyle: Justin Timberlake Justin Timberlake’i son albümü Suit & Tie’dan sonra Tom Ford imzalı smokinlerle görmeye alıştık. Eğer Justin’seniz ve stil danışmanınız Tom Ford ise yanlış giyinmek gibi bir ihtimaliniz yok demektir. O çok başarılı bir şarkıcı, kendini geliştiren bir oyuncu, moda tasarımcısı ve stil ikonu. MySpace’i satın alan ve giyim markası William Rast’ı kuran başarılı şarkıcı modayı da yakından takip ediyor. Kırmızı halıda smokinlerden, günlük hayatında jean ve tişörtünden vazgeçemeyen Justin, tam bir spor ayakkabı tutkunu. Beyler JT’nin stili size ilham kaynağı olsun, biz de onun şarkılarını keyifle dinlemeye devam edelim.

        Geçmişten günümüze stil önderi erkekler

        Yıllara damgasını vuran ve erkeklere stil önderliği yapan isimleri merak ediyorsanız, zaman yolculuğu yapmaya ne dersiniz?

        20’ler Rudolph Valentino İtalyan şehvetinin temsilcisi Valentino “ateşli Latin erkeği” olarak ün yaptı. Yakışıklı aktörün bir seks sembolüne dönüşmesindeki en önemli etkense modadaki öncülüğüydü.

        30’lar Cary Grant 20. yüzyılın en önemli stil figürü olan İngiliz oyuncu Cary Grant, takım elbiseyi en iyi taşıyan isimdi. Komedi ve dram oyuncusu olan efsane isim stilinden asla ödün vermeden 30’lu yıllara damgasını vurdu.

        40’lar Frank Sinatra Frank Sinatra’nın giyim tarzı şarkı söylemesi kadar saygı görülecek bir unsur. Frank Sinatra kusursuz görünümüyle 20. yüzyıla damgasını vurduğu gibi hâlâ esin kaynağı.

        50’ler Marlon Brando İtalyan ekolünü modaya kusursuz uygulayan, tarihe damgasını vurmuş bir aktör. ‘Baba’ lakaplı Marlon Brando, yakışıklılığı, İtalyan stili, Amerikan filmlerindeki başarısıyla tanındı Aynı zamanda uzun bir tiyatro geçmişine de sahip.

        60’lar Alain Delon Ünlü Fransız oyuncu Alain Delon moda dünyasının gelmiş geçmiş en önemli stil ikonlarından biri. 60’lar ve 70’lerde tüm erkekler stil takipçisi olarak Alain Delon’u belirlemişti.

        70’ler Mick Jagger Mick Jagger, zayıf vücut yapısı, iddialı rocker kıyafetleri, sahnedeki cesur tarzı ve 1960’larda The Beatles’ın düzgün çocuklar imajına zıt duruşuyla hep aykırı modaya hitap etti.

        80’ler Michael Jackson 21. yüzyılın en önemli ikonlarından olan Michael Jackson, müziğinin yanı sıra giyim tarzıyla da öncü olmuştur. 80’ler ve 90’larda ne giyse olay olan popun kralı 50 yaşında hayatını kaybetse de tarzı ve başarılarla dolu müzik kariyeriyle yeri bir daha asla dolduramayacak isimlerden.

        90’lar John Travolta ‘Grease’teki performansıyla gönüllere taht kuran John Travolta 90’lı yıllardan itibaren erkeklere adeta moda öncüsü oldu. Beyaz çorapları, fit gömleği ve İspanyol paça pantolonuyla John Travolta her dönem gıpta ile bakılan bir isim.

        2000’ler Johnny Depp 2000’lere damgasını vuran efsane korsan Johnny Depp, kendine has tarzıyla her zaman diğer Hollywood ünlülerinden sıyrılmıştır. Özellikle şapka ve takılarıyla dikkat çeken Depp, kırmızı halıda da oldukça şık görüntüler veriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ