Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi ‘Takılar, mucizeleri çekiyor’, Esra Çoruh haberleri, Esra Çoruh Habertürk

        Esra ÇORUH/ecoruh@htgazete.com

        ■ Biraz sizi tanıyalım. Nasıl oldu takı tasarımına başlamanız?

        Küçüklüğümden beri psişik bir tarafım vardı. Enteresan rüyalar görürdüm ve genelde çıkardı. Üzücü bir örnek ama uyanışımı ve dönüşümümü başlatan bir yaşanmışlık olduğu için bahsetmek isterim. 2005’te annemin vefat edeceğini görmüştüm ve hiç kondurmamıştım. Belki de inanmak istemediğim için ama ne yazık ki 2006’da kendisini kaybettik. Sonraki yıllarda aldığım kişisel eğitimler, okuduğum kitaplar, yaptığım araştırmalar sonunda 3. göz ve taç çakralarımın tamamen açık olduğunu öğrendim. Olayları çok güzel analiz edip önceden hissedebiliyordum, rüyalarım çıkıyordu, bazı aradığım cevaplar içsel bir biliş şeklinde geliyordu. Hep “İçim biliyor” diyordum, kaynağı buymuş.

        ■ 2012’de mutlu bir evliliğiniz ve üzerine titrediğiniz bir oğlunuz vardı artık...

        Ama annemden kalan boşluğu dolduramıyordum. Ta ki karşıma çıkan bazı kitaplar farkındalığımı açıp beni enerjiler konusunda bilinçlendirene kadar. Bir sürü kitap okudum, kişisel eğitimler aldım. Hepsinden kendime uyan kısımlarını alıp özümsedim ve kişiselleştirdim. Bu eğitimlerde hep yaşam amacımı bulmanın yollarını aradım. Bu dünyada yapmaktan mutluluk duyacağım mesleğim ya da görevim neydi? Eğitimlerde ortaya çıkan cevaplar; ellerimde özel bir enerji olduğu, bu enerjiyi ihtiyacı olanlara yayabileceğim konusunda beni yönlendirdi. Bunu da en güzel bir maddeye verdiğim enerjiyle yayabileceğim söylendi, kalıcı olmalılardı enerjinin sürekliliğini sağlamak için, o nedenle takıya enerji vermem gerektiği yönlendirmesini aldım hocalarımdan.

        ■ Yani spiritüel takı tasarımı yapıyorsunuz. Takıların enerjisi olduğu doğru mu?

        Önce şunu belirtmem lazım ki ben tasarım yapmıyorum. Var olan sembollerden takılar üretiyorum. Bazen sembolleri tek başına kullanıyorum, bazen üç sembolü bir arada kullanıyorum. Sembolleri birleştirmem bir tasarım mıdır bilemiyorum, o tarafıyla da fazla ilgilenmiyorum. Önemli olan sembollerin güçlü etkileri ve benim verdiğim enerjiyle bu gücün kuvvetlenmesi. Son zamanlarda inanılmaz olaylar yaşıyoruz. Kaybettiğimiz genç insanlar, Soma’da 301 işçimizin ölümüne sebep olan facia, deprem... Bunların hiçbiri tesadüf değil, bir şeyler değişiyor ve biz bu değişimlere ayak uydurduğumuz sürece, farkındalığımız arttığı sürece daha sağlıklı, daha huzurlu ve daha mutlu yaşayabiliriz. Farkındalığımızı artırma noktasında semboller devreye giriyor; sürekli üzerimizde taşıyabileceğimiz ve etkisini her an hissedebilmemiz için takılarla çalışmayı seçtim.

        ■ Polka markanızın bir isim hikâyesi olduğuna da eminim. Neden Polka?

        Bir gün kendi iç sohbetim sırasında “Polka adını marka adı olarak koysam mı acaba” dedim. İçimden gelen bilgiyi teyit etmek için harf analizine başvurduğum zaman doğru bir karar olduğuna inandım çünkü harflerin anlamı birbirinden güzeldi. İç sesime teşekkür ederek marka çalışmalarına başladım. P harfi: Kendinden emin kişilik getirir. Her işte başarı getirir. Mistik görüşleri ağır basar. O harfi: Gizemli ve sihirli olan şeyleri araştırıp bulma yeteneğini verir kişiye. Maddi ve manevi açıdan yükselmeyi öğretir ve kişiyi samimileştirir. L harfi: Sanatsal yönleri olan kabiliyetli kişilik ifadesidir. Popüler bilgili ve başarılı olurlar. Sezgileri kuvvetli olur. Başkalarının davranışlarındaki problemi anlamak ve olayları çözmek isminde “L” harfi bulunanlar için daha da kolaydır. K harfi: Başarılı, unvan sahibi ve daima yükselen bir kişiliği ifade eder. “K” harfi manyetik güçler ile donatılmıştır. A harfi: Atılgan, çalışkan, algılama gücü ve mantık yürütme kabiliyeti yüksek kişiliği temsil eder.

        ‘ENERJİ KODLUYORUM’

        ■ Her birinin özel bir anlamı olan sembollerden oluşan takılarınızdan bahseder misiniz? Eskiden insan bilinci bir şey tetiklemeden kendini sorgulamazdı. Şimdi günümüzde durduk yere bile sorgular, hale geldik. Üzerine eğilip araştırınca, kendini geliştirdikçe, öğrendikçe önünüzdeki kapılar bir bir açılıyor. Benim temelde amacım takılar aracılığıyla titreşimimizi yükseltmek. Hangi titreşim seviyesindeysek o titreşimdeki olayları, insanları ve oluşumları hayatımıza çekeriz. Pozitif titreşimdeysek pozitifi, negatif titreşimdeysek negatifi çekeriz. Tüm bu kullandığımız enerji dönüşüm metotları tamamen negatifi pozitife dönüştürerek titreşimimizi yükseltmeye odaklı. Amaç, pozitif titreşime geçip güzel şeyleri hayatımıza çekmek. Semboller zaten kendi başına bile ışığı yayıyorlar, farkındalık hissini geliştiriyorlar, titreşimi yükseltiyorlar. Benim bu noktada uyguladığım farklı yöntem enerji yoluyla sembolle kişi arasında bağ kuruyorum onları birbirine önden tanıştırıyorum ve etkiyi artırıyorum. Buna kimileri “Tılsım” diyor, kimileri “Çapalama” diyor. Ben “Kodlamak” diyorum ve kişi adına enerji kodluyorum. Ve bu kişiye özel enerji çalışması yapılmış semboller kişinin titreşimini yükselterek farkındalık seviyelerini de yükseltiyor. Bu sayede kişi kendi hayrına olan sağlıklı seçimler yapıyor, kendisi için hayırlı olanı hayatına çekiyor.

        ■ Polka’yı diğer takı markalarından farklı kılan nedir?

        Her biri özel bir anlamı olan sembollerden oluşan takılar, onlara kişiye özel yüklenen güzel enerjilerle mucizeleri hayatlarımıza çekmemize yardım ediyorlar.

        ‘Amacım gereken enerjiyi yaymak’

        ■ Hasta çocuklara yardım ettiğinizi biliyoruz. İnternet sitesinden satılan ürünlerin belli bir kısmı hasta çocuklara aktarılıyor sanırım. Yanılıyor muyum?

        Aldığım eğitimlerde ortaya çıkan cevaplar; iki yaşam amacım olduğu yönündeydi. Bunlardan birincisi; ellerimde özel bir enerji olduğu, takılarla bu enerjiyi ihtiyacı olanlara yayarak farkındalıklarını yükseltmek, ikincisi ise hasta çocuklara yardım etmekti. Polka markası doğduktan sonra ikinci yaşam amacımı da unutmadım ve satılan her ürünün belli bir kısmını hasta çocuklara aktarmaya başladım. Böylece iki yaşam amacımı bir arada gerçekleştirmiş oldum.

        ■ Sizin mucizesine inandığınız semboller, takılar var mı?

        Enerji işleriyle uğraşmaya başlayınca etrafımda bir sürü mucize örneklerine tanık oldum, kendi yarattığım ya da içinde yer aldığım bir sürü hikâyem oldu. Hatta artık diyorum ki “Benim hayatım hikâye oldu, etrafıma yaydığım enerjiler sayesinde her an hem bana ait hem de iletişimde olduğum kişilere ait yeni bir mucize hikâyesiyle karşılaşıyorum”. Bunun verdiği hazzı kelimelerle anlatmam imkânsız. Lotus sembolü gerçekten çok kuvvetli bir etkiye sahip, onu üzerimden hiç çıkarmıyorum onun farkındalığımı çok yükselttiğine inanıyorum. Lotus ayrıca ilk ürünüm olduğu için en çok satan o sembol oldu o nedenle etrafımdaki mucize hikâyelerinin çoğu lotus kullanan kişilerden geliyor. Küçük bir örnek vermem gerekirse lotus kolyesi olan bir arkadaşım geçen gün telefonda “Pelin çok enteresan bir şey oldu Defne kolyeme bakıp bakıp melek diyor” dedi. Kızı şu an 2 yaşında. Ben de biraz daha sor bakalım başka ne görecek dedim.

        ■ Polka markasına nerelerden ulaşabiliriz?

        Sembollerimi sadece www.polkabypelina.com sitesinden satışa sunabiliyorum. Çünkü belirttiğim gibi benim özelliğim verdiğim enerji bunu da ön hazırlıkla yapmam gerekiyor, buna izin veren tek yöntem internet satışı, o nedenle mağazadan satış yapamıyorum.

        Semboller ve anlamları

        Lotus: Derin maneviyat, bilgelik, çakraları açma ve dengeleme ile yüce varlıklar, melekler ve Tanrı’ya ulaşma.

        Melek kanatları: Melekleri anımsatacak herhangi bir sembolü üzerinizde taşıdığınız zaman onların varlığını açıklıkla hisseder ve eğer istekte bulunursanız yardımlarını alabilirsiniz.

        Melek tüyleri: Melekler ışık varlıkları olup Allah yolunda yardımlarını alabileceğiniz sevgi dolu varlıklardır. Melek enerjilerini ifade eden semboller sayesinde meleklerinizin varlığını daha kolaylıkla hatırlar ve hatta hissedebilirsiniz.

        Yaşam çiçeği: Evrenin ve yaşamın tüm kodunun ve başlangıcının bu sembolde gizli olduğuna inanılmaktadır. Bu formu üstünde taşıyan kişinin sezgisel gücünün artacağı, negatif enerjilerden korunacağına inanılır. Yaşam çiçeği pozitif titreşimi yükselterek kişinin kendini daha iyi hissetmesini ve dışarıya yansıtmasını sağlar.

        Yonca: Dört yapraklı yonca iyi şansın sembolüdür. Yoncanın her yaprağının bir anlamı vardır: İnanç, umut, aşk, şans.

        Çifte mutluluk: Bu sembol aşkın ve mutlu birlikteliğin temsilcisidir. Feng Shui’de aşk için kullanılan en önemli güç tılsımıdır. Mutlu birlikteliğin ve yaşam başarısının, tam ve bütün olmanın sırrını temsil eder.

        OM: Om hecesi gizemli biçimde bütün evrenin özünü temsil eder. Evrenin iç sesi ve ritmidir. Geçmiş, bugün ve gelecek. Her şey sadece Om’dur. Zihni serbest bırakmak demektir. Om hecesi bir destektir; onu bilen huzura, güvene, korkusuzluğa kavuşur. Huzur verir, zihni sakinleştirir, zihni berraklaştırır, doğru düşünmeye imkân verir ve kendinizi tanımanızı sağlar.

        Fatma Ana eli: Bolluk ve bereketin sembolüdür. Fatma Ana eli figürünün kadınları kötülüklerden ve kıskanç gözlerden koruyan, sadakati ve sabrı temsil eden bir tılsım olduğuna inanılır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ