Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Yeni annelere mini emzirme rehberi, Uzak durmanız gereken şeyler neler

        EMZİRİRKEN NELERDEN UZAK DURMALISINIZ?

        ALKOL: Bebeğiniz içmeye başlamadan önce sütün filtrelendiğini göz önünde bulundurunca emzirirken alkol kullanmak gebeyken olduğu kadar tehlikeli değildir. Ancak yüksek dozlarda alkol almanız bebeğinizin uykulu ve tepkisiz olmasına sebep olabilir. Hatta emme ve nefes alma yetilerine müdahale edebilir. Alkol almaya karar verdiyseniz eğer, (günde bir kereden fazla olmayacak şekilde) etkisinin azalması adına emzirdikten sonra içmenizde fayda var.

        NİKOTİN: Pasif içicilik tehlikesi bir yana, günde bir paketten fazla sigara içmek bebeğinizin kusmasına, ishal olmasına, kalp atışlarının hızlanmasına ve huzursuzluk hissetmesine sebep olur. Emzirirken sigara içmeyin.

        KAFEİN: Kafeinden tamamen vazgeçmenize gerek yok; günde bir ya da iki fincan kafeinli içecek riskli değildir. Ancak bebeğinizin küçük ve zayıf sistemi, yüksek dozda kafeini işleyebilecek donanıma sahip olmadığından kafein bebeğinizin vücudunda birikir.

        KİMYASALLAR: Gereksiz katkı maddelerinden kaçınmanın en iyi yolu, içerik listesi uzun, işlenmiş, paketli gıdalardan uzak durmaktır.

        EMZİRDİĞINİZ BEBEĞİNİZİN YETERİNCE BESLENDİĞINİ NASIL ANLARSNIZ?

        Yeni annelerin çoğu bebeğin yeterince beslenip beslenmediği konusunda endişelenir– sonuçta göğüslerimizin ne kadar süt ürettiklerini değerlendirmek zordur. Neyse ki bu konuda içinizin rahatlamasını sağlayacak birkaç işaret var:

        NE KADAR SÜT YETERLİDİR?

        -Bebeğiniz 5-6 kez açık sarı çiş yapıyorsa..

        -Bebeğiniz günde 2 ila 4 kek kaka yapıyorsa…

        -Emzirirken bebeğinizin yutkunma seslerini duyuyorsanız…

        -Bebeğiniz beslendikten sonra tatmin olmuş gibi görünüyorsa yeterli beslendiğinden emin olup sevinebilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ