Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Yurtta hava durumu, istanbul hava durumu, türkiye hava durumu, hava durumu, illere göre hava durumu

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre bugün İstanbul'un şiddetli yağışların etkisi altına gireceğini bildirdi.

        BU İLÇELERDE YAŞAYANLAR DİKKAT!

        Yapılan son değerlendirmelere göre, Cumartesi 09.00 ile 18.00 arası görülecek kuvvetli yağışların İstanbul'da özellikle Küçükçekmece ve batısında etkili olacağı tahmin ediliyor.

        Avrupa yakasında Küçükçekmece, Başakşehir, Çatalca, Arnavutköy, Beylikdüzü, Silivri, Esenyurt, Avcılar, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Anadolu yakasında ise Pendik ve Tuzla'da yüzde 60 ihtimalle metrekareye 20 ila 50 kg kuvvetli yağış düşeceği tahmin ediliyor.

        Öte yandan uyarıların ardından harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleriyle kritik noktalarda tedbirler aldığını bildirdi. Muhtemel sorunlara karşı çalışmaların ise AKOM'dan yönetileceği ifade edildi.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

        METEOROLOJİ UYARDI

        Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yurdun kuzeybatı kesimlerinde aralıklarla görülmekte olan gök gürültülü sağanak yağışların; Cumartesi sabah saatlerinde Marmara’nın batısından başlayarak, yerel olmak üzere aralıklarla İstanbul, Tekirdağ, Edirne’nin güneyi, Yalova, Bursa, Kütahya, Bilecik, Eskişehir’in batısı ile Çanakkale ve Balıkesir’in kuzey ilçelerinde kuvvetli (metrekareye 21-50 kg) olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ