Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler Kardeş kıskançlığıyla başa çıkmak, Kardeş kıskançlığı, Kardeş kıskançlığı nasıl önlenir?, Kardeşler arası kıskançlık, Kardeş kıskanlığı önlemek için anne babalara tavsiyeler

        İnsanlık tarihinde kardeşler arasındaki kıskançlık doğal ve yadsınamaz bir durum olagelmiş. Peki değiştirilemez mi? Aileye yeni bir bebek katıldığında büyük çocuğun “üstüne kuma gelmiş” gibi bir duygu durumundan çıkması hangi etkenlere bağlı? Kardeş kıskançlığı ebeveynler tarafından iyi yönetilemezse neler olur?

        Aileye katılan ilk çocuk anne ve baba için bir bilinmezler yumağı. Anne-babalık becerileri doğan ilk çocukla birlikte deneye yanıla gelişen, bir nevi el yordamıyla keşfedilen melekelerden oluşuyor... İkinci ve daha sonraki çocuklarda ise durum farklı... İkinci çocuklar halihazırda anne ve baba rollerine bürünmüş, olabilecekleri öngören yetişkinlerin elinde büyüyor. İkinci çocuklarını kucağına alan ebeveynler gece uyanmalarını, emzirme zorluklarını, 2 yaş vs. sendromlarını biliyor lakin bilmedikleri bir şey var. İki çocukla nasıl yaşanır? İkinci çocuk geldiğinde birinci çocuğun duygu durumu, ailede kendine edindiği güvenli rolü değişiyor. Bu değişimi her iki çocuğun da lehine olacak şekilde nasıl idare etmek lazım?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ