Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik Trafikte 'yeni dönem' başladı - Yaka kamera

        Adana'da, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'trafikte yakakameralı' denetim uygulamasına başlandı.

        Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Kurulu tarafından uygulamaya konulan "Trafikte Şeffaflık ve Güven Projesi" kapsamında,trafikdenetimlerinde görevli personel tarafından yakakameraları ile ses ve görüntü kayıtlarının alınması uygulaması başladı.

        Proje kapsamında, gelişen teknolojiye bağlı olaraktrafikdenetim ve uygulamaları sırasındatrafikpolisi ile vatandaş arasında yaşanmakta olan sorunların, iddiaların ve şikayetlerin engellenmesi, şeffaf ve etkin bir denetleme ortamı oluşturulması amacıylatrafikdenetim hizmetlerinde görev yapan personel tarafından mini yakakamerakullanımı uygulamasına geçildi.

        TrafikDenetleme Şube Müdürlüğünce denetimlerin daha şeffaf ve düzenli bir şekilde yapılmasının sağlanması amacıyla başlatılan uygulama çerçevesinde ilk aşamada 40trafikekibinde yakakamerası kullanımına başlandı.

        "Özel hayatın gizliliği" kuralına azami ölçüde riayet edilerek yapılacak olan uygulamada, her türlü hava koşullarında gece ve gündüz kullanılabilen yakakameraları ile 12 mega piksel hd görüntü kalitesinde 8 saat kesintisiz görüntü alınabilecek. Kayıt yapılmadan önce 'Yapacağımız tüm işlemlerkamerayla kayıt altına alınacaktır' denilerek yol kullanıcıları (sürücü, yaya ve yolcular) uyarılacak. Kayıt altına alınan görüntülerTrafikDenetleme Şube Müdürlüğü arşivinde 30 gün süre ile saklanacak, itiraza veya soruşturmaya konu olabileceği değerlendirilen kayıtlar ise 6 ay süre ile saklanacak. Yürütülen adli ve idari soruşturmalarda talep eden birimlere kayıt altına alınan görüntüler gönderilerek delil olarak kullanılması sağlanacak.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ