Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Yurtta hava durumu, istanbul hava durumu, türkiye hava durumu, hava durumu, illere göre hava durumu

        Beklenen yağış nihayet geliyor. Meteoroloji yetkilileri bugün öğle saatlerinden itibaren yağışın etkili olacağını özellikle perşembe günü İstanbul’da sağanak yağış sonrası su baskınlarının görülebileceği ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbir alınması gerektiğini bildirdi.

        Yapılan son değerlendirmelere göre, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri ile öğleden sonra Marmara'nın kuzey ve batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Göller Yöresi, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Kütahya, Afyonkarahisar, Düzce, Adana, Osmaniye, Hatay kıyıları, Çorum, Bayburt, Bursa ve Bilecik'in güney ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trabzon'un doğu ilçeleri (Araklı, Sürmene, Köprübaşı, Of, Dernekpazarı, Çaykara, Hayrat), Rize çevreleri ve Artvin kıyılarında (Arhavi, Hopa, Kemalpaşa) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

        Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Sıcaklar, mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra Marmara, Batı Karadeniz'in batı kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esecek.

        MARMARA

        Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin batısı ile Bursa ve Bilecik'in güney ilçelerinin, akşam ve gece saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Kırklareli, Balıkesir kuzey, Çanakkale'nin doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

        EGE

        Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, bölgenin iç kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        AKDENİZ

        Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Göller Yöresi ile Adana, Osmaniye ve Hatay kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        İÇ ANADOLU

        Parçalı ve az bulutlu, zamanla bölgenin kuzeybatı kesimleri yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Ankara'nın kuzeyi ve Çankırı, öğle saatlerinde Ankara, Eskişehir, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        BATI KARADENİZ

        Parçalı yer yer çok bulutlu, Çorum, Trabzon, Rize, Artvin ve Bayburt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon'un doğu ilçeleri (Araklı, Sürmene, Köprübaşı, Of, Dernekpazarı, Çaykara, Hayrat), Rize çevreleri ve Artvin kıyılarında (Arhavi, Hopa, Kemalpaşa) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

        ORTA VE DOĞU KARADENİZ

        Parçalı yer yer çok bulutlu, Çorum, Trabzon, Rize, Artvin ve Bayburt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon'un doğu ilçeleri (Araklı, Sürmene, Köprübaşı, Of, Dernekpazarı, Çaykara, Hayrat), Rize çevreleri ve Artvin kıyılarında (Arhavi, Hopa, Kemalpaşa) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

        DOĞU ANADOLU

        Parçalı zamanla bölgenin kuzey ve batı kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        GÜNEYDOĞU ANADOLU

        Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ