Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İklim değişikliği eylemi, İstiklal Caddesi, yürüyüş, dünya, iklim değişikliği, eylem, dikkat çekmek,Küresel Eylem Grubu,

        Erdem ŞAHİN / İSTANBUL

        Küresel Eylem Grubu (KEG), dünyadaki iklim değişikliğine dikkat çekmek için İstiklal Caddesi'nde yürüyüş gerçekleştirdi.

        Dünya liderleri Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon çağrısıyla 23 Eylül 2014 tarihinde iklim değişikliklerini görüşmek için bir araya gelecek. Küresel Eylem Grubu bu tarihden önceki ilk hafta sonunu "20-21 Eylül Karşı İklim Zirvesi" olarak ilan etti.

        Grubun iklim değişikliklerine dikkat çekmek için Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde yaptıkları yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. LGBT grubu da yürüyüşe destek verdi. Göstericiler Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yaptıktan sonra eylemlerine son verdi.

        Karşı İklim Zirvesi boyunca Amerika'dan Hindistan'a, Filipinler'den İngiltere'ye milyonlarca insan sokağa çıkacak. Zirve süresince Türkiye'de de konferans, film gösterimi, atölye ve konser gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ