Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'da simitçi operasyonu!

        Nur TOPÇU / İSTANBUL

        İstanbul Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Tayfun Karaali simit rantını dağıtmak için böyle bir uygulamaya gittiklerini söyledi. Karaali, üstüne dubleks dairesi ve 5 şirketi olan simitçiler olduğunu söylerken, "Kısa bir süre sonra gerçekten ihtiyacı olan simitçiler alanlarına geri dönecek" açıklamasını yaptı.Karaali mağdur olan simitçilere Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından gereken mali desteğin de işlerine dönene kadar yapılacağını söyledi.

        İstanbul Simitçiler Odası Başkanı Ali Yücel, İstanbul'da 8 bin simitçi olduğunu ve hepsinin işinden olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu söyledi. Belediyenin 3 ay içinde tüm simitçilerini kaldıracağını söyleyen Yücel, "Büyükşehir Belediyesi 1 hafta önce bu keyfi uygulamayı başlattı. Israr sonucu Zabıta Müdürlüğüyle görüşmelerimizi gerçekleştirdik ama pişman olduk. Tehdit ve azarlamalar aldık. Tezgaların kaldırılma gerekçesi piyasada rantiyecilerin olmasıymış. İstanbul'daki simitçilerin yüzde 90'ı rantiyeci değildir. O insanlar belediyeye işgalini ödeyerek hak sahibidirler. Şimdi onu bahane ederek hepimizi kaldırıyorlar. Kentsel tasarım müdürlüğü bir proje yapacakmış diyorlar. Tamamını kaldırmadan projeyi yürütebilecek fırsatınız varsa biz art niyet ararız" dedi.

        İstanbul'daki 800-900 fırıncının ticari hayatının da sona ereceğini savunan Yücel, 8 bin simitçinin işinden olmasından bahsedildiğini kaydetti. Yücel, haklarını savunmak için eylem yapacaklarını söyledi.

        Simitçiler Odası avukatı Ali Soylu da "İşin herhangi hukuki bir sebebi yoktur. Tamamıyla keyfi olarak uygulamaya gidilmiştir. Gerek idari, gerek cezai ve ayrıca sosyal medyayı kullanarak haklılığımızı ortaya çıkaracağız" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ