Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç kurban timi bayrama hazır!
        1

        Erzincan Belediyesi bünyesinde kaçan kurbanlıkları yakalamak amacıyla kurulan 'kurban timi' yaklaşan bayram öncesi antrenmanlarına başlarken, bu yıl time dahil edilen atlı ekipler ise araçların giremediği noktada müdahalede bulunacak.

        2

        Erzincan Belediyesi'ne bağlı 9 kişilik kurban timi, Kurban Bayramı öncesinde hem silahla atış yapıyor, hem de kaçan hayvanları nasıl yakalanmaları gerektiği konusunda eğitim alıyor.

        3

        Günde iki saat antrenman yapan ekip, önce düz koşu yapıyor, ardından engeller üzerinden atlıyor.

        4

        Kültür fizik hareketlerinin yanı sıra şınav çeken tim görevlileri, sahanın ortasına dikilen trafik konilerine kement atma eğitimi de alıyor.

        5

        Tim, kaçan boğaların yakalanması için uyuşturucu iğneli atış yapmak için silahla atış eğitimi de yapıyor.

        6

        Önlemlerini her yıl artıran tim, bu yıl da araçların girmediği noktalarda kaçan kurbanlıkları yakalamak ve müdahalede bulunmak için bünyesinde atlı ekipler oluşturdu.

        7

        Erzincan spor tesislerinde süren antrenmanlarda atlı ekip de sahanın ortasına dikilen trafik konilerine kement atma eğitimi ve yine at üzerinde atış eğitimlerini alıyor.

        8

        11 yaşındaki Yavuzhan ve 4 yaşındaki Dadaylı adlı cirit atları başarılı performanslarıyla dikkat çekiyor.

        9

        Kaçak kurbanların takibi için kullanılacak atların yüksek performansa sahip eğitimli cirit atlarından seçildikleri ve bu atların seri hareket kabiliyetine sahip olduklarını ifade eden yetkililer, böylelikle araçların girmediği engelli arazi koşullarında kaçan kurbanlara müdahalede bulunarak sahiplerine teslim etmeyi hedefliyor.