Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kastamonuda ayı paniği

        Kastamonu'nun Bozkurt ilçesine bağlı İlişi köyünde yaşayan vatandaşlar, zaman zaman evlerinin önüne kadar gelen ayılar nedeniyle tedirgin.

        Cumayanı Mahallesi sakinleri, evlerin olduğu bölgede görülen ayılardan dolayı korku dolu günler yaşıyor. Vatandaşlar, "ayı gelir" endişesiyle, sabah, akşam ve yatsı namazlarında camiye gitmeye çekiniyor.

        Cumayanı Camii imamı Cemal Karakaya, yaptığı açıklamada, eskiden sabah, akşam ve yatsı namazlarında cemaatin kalabalık olduğunu belirterek, "Ayı meselesi meydana çıktı, her önüne gelen 'ben ayı gördüm' diyor, cemaatimizden bir tanesinin önüne çıkmış, ayağa kalkmış o da bunu anlattıkça diğer cemaatimiz de camiye gelmiyor. Akşamları bizim cemaatimiz en az 10-15 kişi olurdu artık sadece 2-3 kişi kaldık. Ayı korkusundan dolayı cemaatimiz bayağı düştü" diye konuştu. Karakaya, bu soruna çözüm bulunmasını istedi.

        Köy muhtarı Hasan Köse de köylerinin en büyük sorununun ayılar olduğunu ifade ederek, "Vurmuş olsak devlet olarak koruma altına alınmış, vuramıyorsun. Benim arılarıma zarar verdi. Ayının gündüz gezdiğini görenler de var. Devlet 'ekolojik dengeyi sağlayacağım' diye koruma altına alıyor ama beni ayılardan kim koruyacak? Benim 10 tane arımı parçaladı" dedi.

        Evinin camiye 500 metre uzaklıkta olduğunu söyleyen mahalle sakinlerinden Muzaffer Tıkıç ise, "Artık ayı meselesinden dolayı camiye gelemez olduk. Sabah namazına gelemiyorum, bu sabah da gelmedim. Herkes ayı meselesini konuşuyor. Evimizin yanında incir ağaçlarımız var hepsinin dalları kırık, biz daha çok korkmaya başladık" ifadesini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ