Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Londra’da hava kararınca Levent Özçelik HT Cumartesi, Londra’da gezilecek yerler, Londra gezi rehberi, Londra tatil rehberi, Londra’da ne yenir, Londra’da eğlence yerleri, Londra’da gezilecek yerler, Londra’da görülecek yerler, Londra turu

        LEVENT ÖZÇELİK / HT CUMARTESİ

        Londra gecelerine doğru noktadan başlamak için en doğru hareket, ilk gece doğru arkadaşlarla buluşmaktır... Benim Londra’da fikirlerine güvenebileceğim arkadaşlarım ise Estefania ve Natalia... Buluşma noktasını Langham Hotel’in girişindeki şehrin hip mekânlarından Artesian Bar olarak belirliyoruz. Son dönemlerin popüler adresi Artesian Bar’ı seçiyoruz, çünkü ödüllü bar şefi Alex Kratena’nın kokteyllerini deneyeceğiz! Londra’da yeme içme dünyası hızlı değişir. Estefania ve Natalia’nın da katkılarıyla işte Londra’dan son notlar...

        AKŞAMA DOĞRU

        Berner’s Tavern: The Edition Hotel’in içinde bulunan mekân klasik İngiliz, posh bir mekan. Grotesk tarzı var ama tabii ki kokteylleriyle büyüleyici. Lounge’ı da dikkate değer.

        Chiltern Firehouse London: Kentin dokusuna sadık kalarak yaratılmış bir mekân. Akşamüstü içkilerinin adresi, şehrin yenisi... Marylebone’daki mekân Regent’s Street’e yakın... Dilerseniz yemeğe de kalabilirsiniz.

        Borough Market: Vinopolis adlı dev bir şarap evine ya da çevresindeki barlara takılıp klasik İngiliz pub kültürünü yaşayabilirsiniz. Vakit geçirmeye değer.

        Artesian: Yazının başında da belirttiğim gibi şehrin en iyi kokteyllerini tadabileceğiniz mekânlardan. “Alex’in mikslerini tatmadan dönmeyin” derim.

        AKŞAM YEMEĞİ

        Coya: Londra’yı yeni Peru mutfağıyla tanıştıran restoran. Bu haliyle en trendi mekânlardan biri. Loş bir mekân, girişteki aperatif barı ise epey kalabalık ve piyasa. Arka arkaya bütün rezervasyonları kapatıyorlar. Londra’ya gitmeden rezervasyon yapmanızda fayda var.

        Aqua Shard: Şehrin en uzun binası The Shard’da tüm gece geçirilebilir. Ama benim favorim bar ve restoranıyla yenilikçi İngiliz mutfağından örnekler sunan Aquashard. Şahane Londra manzarası da bonus...

        Annabel’s: Berkeley Square’deki Annabel’s şık bir restoran ve şehrin iyilerinden. Yemek sonrası hareketlendiği günler de var. Londra’daki pek çok iyi restoran gibi bodrum katta yer alıyor. Yani pek alışık olduğunuz bir şey değil.

        C-London: Eski adıyla Cipriani, klasik ve başarılı bir İtalyan restoranı. Aynı zamanda şehrin buluşma, görme ve görünme noktalarından.

        GECE YARISI

        Novikov Restaurant&Bar: Hipster mekânı olduğu kadar da Londra ruhuna uygun, snob. Asya ve İtalyan mutfağına şık da bir lounge eşlik ediyor. Paylaşım tabakları alabilirsiniz. Lounge ise gece yarısından sonra doluyor. Kapıda Bentley’ler, Lamborcini’ler göz alıyor...

        Mahiki: Dover Street’teki ünlü gece kulübü, Beyonce gibi celebrity’lerle karşılaşabileceğiniz bir mekân. İçkileri servis etme şekilleri çok yaratıcı. Mesela dev bir istridyenin (yaklaşık 40-50 cm büyüklüğünde) içine meyveler ve kokteyl konuyor ve bir sürü uzun ve kalın pipetle geliyor, bardak olmadan öyle içiyorsunuz.

        Trump: Eğlencenin sabahı bulduğu Londra’nın en piyasa gece kulüplerinden. Eğlenmeyi sevenler için olmazsa olmaz. Jermyn Street’te bulunuyor, St James Square’e yakın...

        Kensington Roof Gardens: Rooftop club’ları seviyorsanız Londra’daki en doğru adrestesiniz. Kensington Roof Gardens fazlasıyla ‘prestijli’ ve her daim popüler bir mekân. Dress code “no effort, no entry” olan mekâna giderken Doğu Londra’nın “çabasız şıklık” kavramının salaş avuntusuna sığınmayın, Alexa Chung değilseniz hipster olmanız da bir işe yaramayacaktır, çaba göstermeniz, gerçekten şık olmanız gerekiyor.

        Cuckoo: “Aristokrasi bana göre değil, rahat olmalıyım” diyorsanız Cuckoo’da yerinizi alın. Cuckoo daha genç bir mekân ve Londra dinamiklerini çok iyi kapsıyor. Müzik çok iyi, içerideki 25-40 yaş arasındaki eğlenen komünite fazlasıyla seksi ve şık.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ