Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bandırma-İstanbul arasında deniz uçağı seferleri başladı

        Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi Burulaş, Gemlik İlçesi'nden geçen yıl başlattığı deniz uçağı seferlerine Bandırma'yı da ekledi. 15 Haziran'da başlaması planlanan ancak bürokratik işlemlerin uzaması nedeniyle yapılamayan İstanbul Haliç ile Bandırma arasındaki seferlerin ilki bu sabah gerçekleştirildi. Deniz uçağının Bandırma'ya sefer düzenlemesi konusunda öncülük yapan Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı da uçağın ilk yolcusu oldu.

        Oda Başkanı Mehmet Kılkışlı, son yıllarda sanayi yatırımlarıyla ön plana çıkan Bandırma'dan İstanbul'a ulaşımı daha kolay hale getirmek istediklerini söyledi. Kılkışlı şöyle dedi:

        "Bursa'nın Gemlik İlçesi'nden İstanbul seferlerini sürdüren Burulaş'a ait deniz uçağı, İstanbul Haliç'ten kalkarak 35 dakikada başarıyla ilk seferini gerçekleştirdi. Seferlerin aslında 15 Haziran 2014 tarihinde başlaması planlanıyordu. Ancak bürokratik sebeplerden dolayı Bandırma- İstanbul arasındaki deniz uçağı seferleri 29 Eylül 2014 tarihine sarktı."

        Kılkışlı, deniz uçağının kapasitesinin 8 kişilik olduğunu seferlerin başlamasıyla birlikte Bandırma- İstanbul arasının 35 dakikaya düşeceğini söyledi.

        Deniz uçağı her gün saat 10.00 ve 17.00'de Bandırma'dan, saat 09.00 ve 16.35'te de İstanbul Haliç'ten kalkacak. 150 lira olan bilet fiyatında, Burulaş ile yapılan anlaşma gereği Bandırma Ticaret Odası üyelerine 15 lira indirim uygulanacak.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ