Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbullulara bayram müjdesi! - İstanbul'da bayramda ulaşım yüzde 50 indirimli

        İstanbul'da KurbanBayramı süresince ulaşım yüzde 50 indirimli olacak. İSPARK'a ait 500 noktadaki yol üstü otoparklar dabayramın 1. ve 2. günü ücretsiz hizmet verecek.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi, KurbanBayramı için çeşitli önlemler aldı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Veteriner Hizmetler Müdürlüğü, modern donanımlara sahip kesim yerleriyle İstanbullulara kurbanbayramı süresince hizmet verecek.

        İETT; Arefe veBayramgünlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel olarak otobüs sefer sayısını artıracak ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin düzenli olarak yapılması için gereken bütün tedbirleri alacak.

        ULAŞIM A.Ş;Bayramtatili süresince tam kadro ve tam filo hizmet verecek.Bayramın dört günü boyunca metro, hafif metro ve tramvay seferleri, öğleden önce seyrek, öğleden sonraları ise sıklaştırılarak gerçekleşecek.

        Tarifeli seferler dışında, artan yolcu yoğunluğuna bağlı olarak ek seferler düzenleyerek.

        İSKİ; Tüm İstanbul'da tam kapasiteyle su verecek. Olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirleri arttıracak olan İSKİ, nöbetçi ekip sayısını da artıracak.

        İtfaiye ekipleri; her zaman olduğu gibi 24 saat görev başında olacak.

        İSPARK'a ait 500 noktadaki yol üstü otoparklarBayramın 1. ve 2. günü ücretsiz hizmet verecek. (Kapalı ve açık otoparklar ise ücretli)

        Vatandaşlar, her türlü şikâyetlerini İSPARK'ın 274 20 20 no'lu Hizmet Hattı'na iletebilecek.

        Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü; ekip sayısını normal günlere kıyasla arttırarakbayramsüresince görev yapacak. Zabıta ekipleri, ilçe zabıta birimleriyle koordineli olarak kent genelinde denetimler yapacak. Vatandaşlar zabıta konusundaki dilek ve şikâyetlerini; 521 84 65 numaralı telefona yapabilecek.

        Acil Yardım ve Cankurtarma Müdürlüğü; bireysel ve toplumsal acil hastalık, kaza, tabii afetler, yangın, göçük ve yaralanmalarda hayati önem taşıyan hastalık durumlarında mümkün olan en kısa sürede ilk tıbbi yardımı yapmak üzere hazır bekleyecek.

        Mezarlıklar Müdürlüğü; normal mesai saatinden önce mezarlıklar ziyarete açılacak.Bayramsüresince mezarlıklarda dilencilerin ziyaretçileri rahatsız etmemesi için Zabıta Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar yapacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ