Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam burdurda emekliler işbaşı yaptı

        İŞKUR tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında Tefenni Belediyesine 8 işçi göndermesine bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

        Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, yaptığı açıklamada, TYP kapsamında işçi çalıştırmak için belediyelerinin İŞKUR'dan talepte bulunduğunu söyledi.

        İŞKUR'un bu kapsamda Tefenni Belediyesine sadece 8 kişi gönderdiğini belirten Alagöz, ilçelerinin haksızlığa uğradığını, adaletsiz bir yaklaşım sergilendiğini öne sürdü.

        Bu duruma ilçe halkının tepki gösterdiğini dile getiren Alagöz, "Biz de gönderilen 8 kişiyi kabul etmedik. İlçede yaşayan çeşitli kurumlardan emekli vatandaşlar hiçbir ücret almadan belediye için yol yapım işlerinde çalışmaya başladı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Çünkü Tefenni'de belediyemizle beraber inançlı ve kenetlenmiş bir topluluk oluşturdular" dedi.

        "Çoğunluğu 60 yaşın üzerindeki emekliler bu adaletsizliğe karşı bir başkaldırı sergiliyor" diyen Alagöz, köylerdeki imece usulü gibi çalıştıklarını, her gün saat 08.00'de belediyeye gelerek kendilerinden iş istediklerini kaydetti.

        Alagöz, vatandaşların belediyenin her işinde canla başla çalıştığını vurguladı.

        İl Genel Meclis üyesi Enver Türkmen de işçi dağıtımında İŞKUR'un yaptığı haksızlığı protesto etmek için gönüllü olarak Tefenni Belediyesinin hizmetinde çalıştıklarını anlattı.

        "BU YOLLAR BİZİM YOLUMUZ, BU İŞ BİZİM İŞİMİZ"

        Kemer ilçesinin 2 bin nüfusu bulunmasına karşın 35 işçi verildiğini, 5 bin 500 nüfuslu Tefenni'ye ise 8 işçi gönderildiğini ifade eden Türkmen, şöyle konuştu:

        "Tefenni, Burdur ve tüm ilçeler için varız fakat yapılan bu adaletsizliği protesto etmeye devam edeceğiz. Belediyeye destek için tüm vatandaşlar gönüllü olarak çalışmaya hazır. Bu yollar bizim yolumuz, bu iş bizim işimiz. Destek ister gelsin ister gelmesin. Biz bu yolları kendi imkanlarımızla, kendi gücümüzle yapacağız."

        Belediye bünyesinde gönüllü olarak çalışanlardan Osman Padem, haksızlığın karşı geldiğini, bunun için belediye başkanına, belediyeye ve ilçe halkına yardımcı olacaklarını belirtti.

        Emeklilerden Ömer Tosun da Tefenni sevdalısı olduğunu vurgulayarak, İŞKUR'dan gönderilecek işçilerin yerine kendilerinin çalışacağını ifade etti.

        İŞKUR İL MÜDÜRÜ DEVECİ

        Burdur İŞKUR Müdürü İsmail Deveci ise işçi kontenjanlarının kurumlarla yapılan görüşmeler sonucunda, işin uygunluğuna bakılarak ayrıldığını söyledi.

        Deveci, Tefenni Belediyesinin kendilerine ayrılan 8 kişilik kontenjanı kabul etmeyince bunun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne aktarıldığını kaydetti

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ